Skip to content

Wassenaar krijgt supersnel internet met glasvezel

11 april 20222 minute read

Wassenaar krijgt supersnel internet. KPN werkt als eerste aan het glasvezelnetwerk in de gemeente. Bewoners die dat willen, kunnen hun woning kosteloos laten aansluiten op het netwerk. De werkzaamheden zullen beginnen in het dorpscentrum. Nadere invulling van de overige uitrol volgt.

We werken vanuit huis, kijken tv-series en films via streamingsdiensten en gebruiken slimme apparaten. We maken elke dag meer gebruik van het internet. Dat vraagt om een toekomstbestendig netwerk. Glasvezel biedt de snelheid en stabiliteit die nodig is. Het is bovendien een duurzame oplossing.

Caroline Klaver-Bouman: “Als gemeente zijn we blij dat er glasvezel komt. Zoals het er nu uitziet krijgt 96% van de huishoudens de mogelijkheid om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Voor de buitengebieden aan de Katwijkseweg en het strand zijn we nog aan het kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Onze inwoners ervaren hierdoor wel overlast, maar zij worden hier op tijd over geïnformeerd. Om glasvezel naar de huizen te brengen is KPN namelijk niet alleen bezig in de straat, maar ook op de stoep.” 

Zelf kiezen
KPN Netwerk is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het netwerk voor internet, televisie en telefonie. Op dit moment leggen ze door heel Nederland glasvezel aan. Het netwerk van KPN Netwerk is open. Bewoners kiezen zelf of ze gelijk een glasvezelabonnement afsluiten en bij welke provider ze dat doen.

Toestemming geven
Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zijn werkzaamheden nodig. KPN Netwerk graaft in de straat en rondom huizen. Die werkzaamheden zijn kosteloos. Bewoners betalen dus niets. Wie glasvezel wil, moet toestemming geven voor de werkzaamheden. KPN Netwerk stuurt bewoners van woningen die aangesloten kunnen worden een brief met een persoonlijke toestemmingscode.

Online bijeenkomst
KPN Netwerk organiseert webinars op wijkniveau. Voor de inwoners van het dorpscentrum is er een webinar op 20 april 2022. Hierin vertelt een medewerker meer over de voordelen van glasvezel en de werkzaamheden. Er is ook ruimte om vragen te stellen. Bewoners ontvangen een uitnodiging.

Tags

GemeenteglasvezelInternetWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top