Skip to content
Fotocredit: PR

Wassenaarse VVD Raadsleden 2018-2022 bedankt!

11 april 20222 minute read

De Wassenaarse VVD nam op 28 maart afscheid van toegewijde raadsleden. “Zij hebben zich volop ingezet voor Wassenaar en alle inwoners,” aldus fractievoorzitter Gerbrand Nijman. “Het waren vier mooie jaren, waarin een hoop is gedaan.”

Zo zette oud-raadslid Iwein Borm zijn tanden in het Avalex-dossier. Met als resultaat dat afval nu wordt nagescheiden. Makkelijker voor alle inwoners en met een positief effect op duurzaamheid. Iwein blikt terug op de afgelopen periode: “We hebben constructief bestuurd en belangrijke besluiten genomen over de Sporthal, de Paauw, het opknippen van de ambtelijke organisatie en het afvalbeleid. Het dorp staat er goed voor en we staan regionaal goed op de kaart. We hebben weer een kroonbenoemde burgemeester en hebben laten zien dat we onze zelfstandigheid echt verdienen.”

Ook Bernard Menken zat met veel plezier in de Raad, onder meer voor verkeer. Daarbij was ‘samenwerken’ het sleutelwoord. “Binnen de fractie, maar zeker ook met coalitie en oppositie. En natuurlijk met inwoners en de regio. Door te verbinden, met wederzijds begrip en respect heb ik geprobeerd bij te dragen aan een mooi, verantwoordelijk en zelfstandig Wassenaar.” Bernard kijkt met dankbaarheid terug op het vele contact met zoveel verschillende mensen met verschillende denkbeelden: “Dat is echt een blijvende verrijking.”

Paul Ronke was nauw betrokken bij de vele bouwplannen die in Wassenaar zijn gemaakt. Paul: “We hebben plannen gemaakt voor Kerkehout, de gemeentewerf, de Stompwijckstraat en de Den Deijl locatie. Voor Wassenaarse begrippen zijn dit alle vier grote bouwlocaties. Er wordt gebouwd voor alle doelgroepen en daar ben ik blij mee.” In gesprek met alle inwoners van Wassenaar: van Noord tot Zuid en iedereen daartussenin, dat vond Paul de afgelopen vier jaar het leukste en belangrijkste om te doen. “We zijn uiteindelijk één mooie gemeente waar we samen wonen en samen dingen doen.”

Ook van Yvonne van de Velde, raadslid sinds oktober 2021, namen we afscheid. “Van grote problemen tot moeraslandjes die gevaarlijk waren voor spelende kinderen, inwoners wisten mij voor van alles te vinden,” aldus Yvonne. “Het was fijn om daarin wat te kunnen betekenen.” Eerder nam de fractie afscheid van Willemijn Weekhout, die naar een andere gemeente verhuisde. En van Laurens van Doeveren, die plaatsvervangend consul werd in Atlanta (VS).

Ook al hebben de Raadsleden formeel afscheid genomen, ze blijven allemaal op hun eigen manier betrokken bij Wassenaar en de Wassenaarse VVD. Zij wensen de huidige fractie veel plezier en succes.

 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top