Skip to content
Fotocredit: Jeroen Mesman

Top-10 notering voor Van Woesik bij regionale scoutingwedstrijden

13 april 20222 minute read

De Scouts van Van Woesik-groep hebben afgelopen weekend een 9e plek behaald bij scoutingwedstrijden in regio Hollands Midden. De wedstrijden werden gewonnen door Scoutinggroep Wapata uit Ter Aar. De tweede en derde plek waren voor de Mr. van Daalgroep uit Boskoop en de Franciscusgroep uit Leiden. De zes beste groepjes van het weekend mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het pinksterweekend gehouden worden in Baarn.

Vanaf vrijdagavond bivakkeerden de bijna 350 tieners in groepjes op het Naaldenveld in Bentveld. Terwijl ze de kou en een enkele bui trotseerden deden ze er alles aan om, naast de lol van samen kamperen, de felbegeerde punten binnen te slepen. Een maaltijd koken, themakleding aan, meedoen met alle spellen en activiteiten; overal konden punten mee verdiend worden, tweeduizend in totaal. Het winnende groepje scoorde 1593 punten. De nummer twee eindigde met 1482 punten. In totaal waren het weekend ruim 150 scoutingvrijwilligers actief uit alle windstreken van de Regio Hollands Midden. Ook de kinderen kwamen van Scoutinggroepen van Hillegom tot Wassenaar.

Thema van het weekend was dit jaar ‘De wereld rond in 2022 kleuren’. De kinderen leefden op vier verschillende continenten met het doel meer over elkaar te weten te komen en met elkaar te communiceren. ’s Avonds werd dit levensgroot in beeld gebracht tijdens een interactieve spelshow in de grote kampvuurkuil. Deze was voor deze gelegenheid aangekleed met een groots theaterdecor, licht en geluid. De deelnemers lieten hier ook met verschillende opdrachten zien hoe sterk, slim, snel en creatief ze waren.

Hoofd organisatie Pim de Jong blikt tevreden terug. ,,Het was geweldig om na twee jaar weer aan de slag te kunnen voor de RSW. Het wordt door veel Scouts als het hoogtepunt van het seizoen beleefd. Dat zagen we ook terug in hoe snel we aan het maximum aantal inschrijvingen zaten: iedereen heeft het gemist. Als je dan op zondag de deelnemers weer moe, maar met een glimlach én mooie verhalen weer naar huis ziet gaan, dan weet je ook waar je het als organisatie allemaal voor doet.”

Bron: Scouting Regio Hollands-Midden

Tags

Regionale Scouting WedstrijdenScouting Regio Hollands Middenvan WoesikWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top