Ga naar hoofdinhoud

Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

14 april 20222 minute read

Inwoners met een laag inkomen in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar krijgen eenmalig €800 per huishouden om de energierekening te betalen. Deze energietoeslag wordt beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid. De gemeenten zorgen voor de uitbetaling. Het gaat om één keer € 800 per huishouden voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Wethouders Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Paul de Bruijn (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “We merken dat veel inwoners behoefte hebben aan de extra energietoeslag. Daarom zijn we blij dat we nu kunnen starten met de uitbetaling om de financiële zorgen bij onze inwoners te verminderen. Daarnaast adviseren we inwoners om voor de zekerheid ook betaalafspraken te maken met hun energieleverancier.”

Aanvragen

Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen de toeslag per huishouden vóór 1 mei 2022 automatisch op hun bankrekening.

Inwoners die geen bijstandsuitkering hebben, maar wel een laag inkomen, kunnen de energietoeslag vanaf half mei aanvragen via lv.nl/energietoeslag. Als het formulier beschikbaar is, dan maken we dit bekend via de kanalen van de gemeenten.

Hulp bij aanvraag en geldzaken

Inwoners die straks hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag, kunnen een afspraak maken met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). Dat kan door te bellen naar 070 – 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 14:00 uur) of e-mail te sturen naar info@smowassenaar.nl.

Op www.smowassenaar.nl staat meer informatie over de locatie en tijden van het spreekuur van de formulierenbrigade. Medewerkers kunnen ook meedenken over geldzaken en het contact met de energieleverancier bijvoorbeeld.

Andere regelingen

De gemeente biedt nog een regeling voor inwoners met een laag inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Voor inwoners van Wassenaar is dat de regeling maatschappelijke participatie. Dit is geld voor sociale, culturele en sportieve activiteiten. Op www.lv.nl/minima staat meer informatie over deze regeling.

Tags

AanvragenEnergierekeningEnergietoeslagGemeenteLage inkomensWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top