Ga naar hoofdinhoud

Even voorstellen: Monique de Ruiter

Mijn naam is Monique de Ruiter en ik ben werkzaam in de functie van consulent mantelzorg /sociaal werker.

Na mijn hotelschool-opleiding heb ik jarenlang in het buitenland gewerkt als sales & marketing manager. Toen ik weer in Nederland ging wonen had ik sterk het gevoel dat ik graag zou willen switchen van baan. Ik ging werken in de zorg en ik merkte hoe fijn het was om anderen te helpen. Allereerst als adviseur particuliere zorg bij een grote zorginstelling. Ik had hier vaak te maken met mantelzorgers en daarom besloot ik daarvoor een specifieke opleiding te gaan volgen, post HBO-mantelzorgconsulent. En deze heb ik met goed gevolg afgerond. In mijn laatste functie was ik werkzaam als projectleider palliatieve zorg.

Ik ben zeer verheugd om bij SMOW als consulent mantelzorg te werken zodat ik het geleerde samen met mijn ervaring in de praktijk kan brengen. Dit doe ik door middel van individuele gesprekken, mantelzorg cafés en informatieve bijeenkomsten. Door een intensieve samenwerking met mijn collega’s en andere organisaties kan ik gebruik maken van een groot aanbod om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen en zodoende aan te sluiten bij hun persoonlijke behoefte.

Bijvoorbeeld: informatie over mantelzorg en financiën, aanvullende mantelzorg doormiddel van de inzet van een vrijwilligers of een cursus “omgaan met dementie”. Ik hoop in de toekomst met veel netwerkpartners in Wassenaar kennis te maken. Het is belangrijk om goed samen te werken en af te stemmen. En natuurlijk vind ik het contact met de mantelzorgers uit Wassenaar heel belangrijk.

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
van Heeckerenstraat 2
2242 GX Wassenaar
070 – 511 2226 (op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur)
info@smowassenaar.nl / www.smowassenaar.nl

even voorstellen monique krant vrijdag 15 april 2022

 

 

 

Tags

ConsulentEven voorstellenMantelzorgStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top