Fotocredit: Blauw Zwart

Blauw-Zwart meiden verliezen interland

15 april 20222 minute read

Woensdag 6 april vond de internationale wedstrijd tussen MO13 van Blauw-Zwart en het meisjesteam van het Belgische Duffel plaats.

De wedstrijd werd een spel van de wind en de eerste helft was Blauw- Zwart nagenoeg op de kant van Duffe te vinden. De keepers Nora en Macy hadden weinig werk. Er ontstond een aantal kansen, maar scoren lukte niet meteen. Uiteindelijk stuurde Julia Sofia in de diepte en die maakte het koelbloedig af. Via de paal ging de bal binnen. Op het einde van de eerste helft strafte Karina een slecht uitgeschoten bal van de keeper bijna af, maar de bal spatte uiteen tegen de lat.

De vrees was dat de harde de wind in de tweede helft een enorm nadeel zou zijn, maar Blauw- Zwart startte furieus met een aantal kansen. Er werd zelfs een vermeende handsbal niet gezien, wat een penalty had kunnen opleveren. Een felle tackle waarbij Macy even van het veld ging zorgde ervoor dat de verdediging niet goed stond en dat werd afgestraft door Duffel: 1-1. Vervolgens scoorde nogmaals Duffel en snel volgde de 1-3. Een prachtig doelpunt van afstand.

De aansluitingstreffer kwam er bijna door Karina en Shanna, maar de wind begon weer zwaar aan te trekken. Maar als een duveltje uit een doosje scoorde Shanna een leuk doelpunt. De hoop op een goed resultaat werd echter weer de kop ingedrukt met de 2-4. Dietje deed nog een aantal goede reddingen, maar ook de laatste kansen werden niet door Blauw- Zwart benut.

Op het einde botste Karina en de nummer 7 van Duffel nog tegen elkaar. Een pijnlijke blessure voor beide speelsters. De uitslag werd dus 2-4. Er werden nog penalty’s genomen en de handen werden geschud. Een leuke internationale voetbalervaring voor de meiden van de MO13.