Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Sambavoetbal Blauw-Zwart JO11-3 zorgt voor 3 punten

15 april 20222 minute read

Daar waar al een paar weken aan de stoelpoten van de trainers wordt gezaagd door het morrende en zeer kritische publiek, zo uitzinnig waren de meegereisde supporters afgelopen zaterdagochtend.

Het was weer vroeg op voor de toptalenten van Blauw-Zwart JO11-3, want om 8.30 uur stond de altijd lastig uitwedstrijd op het menu tegen DoCoS uit Leiden. Het gouden trainersduo Yang en Erik stond inmiddels onder toch wel grote druk, want een stevig gesprek met de achterban en het hoofdbestuur van de plaatselijke RKSV deed de heren beseffen dat winst het enige was waarmee ze huiswaarts konden keren.

Stipt op het tijd floot de goed leidende arbiter voor het begin. Met nog geen 2 minuten op de klok moest Melle, alias ‘de panter van de lage landen’, al bijna vissen. Een schot ging door de benen, maar met een katachtige reflex wist hij de bal van de lijn te houden.

Vanaf de eerste minuut was er maar één team wat wilde voetballen en dat was Blauw-Zwart. Met mooie aanvallen, die middels de sterk acterende verdedigers Paul, Jaden en Thomas. alias ‘el capitano’, keer op keer via de middenvelders Mike en dribbelkoningen Ruben en Ewout werden opgezet, werd de tegenstander onder druk gehouden. Je zag het aan de toetjes van het trainersduo, de spanning was om te snijden.

In de 7e minuut was het dan zover, een aanval over diverse schijven werd met een droge knal in de netten geschoten. Dit herhaalde zich nog 2 keer voor het rustsignaal, waarbij een 1-3 voorsprong een zeer comfortabele uitgangspositie is om al het geleerde verder uit te voeren. Een energieke speech van Yang zorgde voor nog meer vuur in de ogen van onze mannen. Naser en Ollie (top invaller) wisten met de nodig sambabewegingen de verdedigers helemaal horendol te draaien, tot groot genoegen van het meegereisde publiek, want dat stond op de fictieve banken. De uiteindelijke uitslag was 1-5, en dat werd gevierd met een ereronde.

Erik vierde zijn feestje alleen. De man had het zwaar. Waar het mee te maken had weet jullie razende reporter niet, maar de druk en emoties leken hem teveel geworden. Al met al complimenten voor de boys, invaller Ollie en uiteraard het succes duo Erik en Yang. Blauw-Zwart zou wel gek zijn als ze deze mannen niet voor een langere periode aan de club verbinden. Tot snel!

Tags

Blauw-ZwartJO11-3VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top