Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Felyx scooters obstakel op de stoepen

16 april 20222 minute read

Begin maart ondertekende wethouder Klaver een contract met Felyx elektrische scooters. Een prima initiatief als we kijken naar het effect voor het milieu. Voor 30 cent per minuut rijd je volledig elektrisch naar de plaats van bestemming binnen het servicegebied. Als je de scooter dan op een Felyx parkeerplaats neerzet en je meldt hem af via de app, dan parkeer je gratis. Wil je ergens anders parkeren, dan kost dat 10 cent per minuut.

Een geweldig initiatief, dat echter wel één heel groot nadeel heeft. De scooters staan in Wassenaar her en der in grote groepen op de stoepen geparkeerd. Er zijn op die Felyx plekken namelijk geen vaste parkeervakken aangegeven of parkeerbeugels neergezet. De scooters staan dus lukraak geparkeerd en blokkeren daardoor vaak de hele stoep.

Mensen met een kinderwagen, een rollator of een scootmobiel ervaren daardoor grote problemen. Om langs de scooters te komen moeten zij noodgedwongen op de straat gaan lopen of rijden om de scooters te kunnen passeren. Maar ook gewone wandelaars worden geregeld gedwongen van de stoep af te gaan om hun weg via de straat of het gras te vervolgen.

Om dit project tot een algeheel succes te maken zal de gemeente in het kader van de veiligheid in actie moeten komen. Al dan niet in samenspraak met Felyx scooters doet men er goed aan om vaste parkeervakken of parkeerbeugels voor de scooters te creëren.  Op die manier kunnen voetgangers ongehinderd erlangs zonder uit te hoeven wijken naar de straat of het gras.

 

Tags

FelyxObstakelScootersTroittorsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top