Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: voortgang van coalitiegesprekken: samenwerken

18 april 20222 minute read

Na de verkiezingen op 16 maart, waarbij de Wassenaarse VVD de grootste partij van Wassenaar bleef, zijn er door ons met alle partijen gesprekken gevoerd. Daarna is de heer Martijn Bolkestein aangesteld als informateur. Martijn heeft in de gemeenteraad van Bloemendaal en in de Tweede Kamer namens de VVD gezeten. Hij is mede auteur van het boek Dorpspolitiek.

Na constructieve gesprekken met alle fracties is naar voren gekomen dat alle partijen van mening zijn dat de informateur met de Wassenaarse VVD en Hart voor Wassenaar (met allebei 5 zetels in de gemeenteraad) moet onderzoeken of wij tot overeenstemming kunnen komen over het programma op hoofdlijnen en het proces.

Daarna zal er met andere partijen worden gesproken om te zoeken naar een stabiele, constructieve coalitie met een werkbare meerderheid. Maar het is wel onze intentie om zoveel mogelijk raadsbreed samen te werken. In het belang van een blijvend zelfstandig en mooi Wassenaar. Daarom willen we ook een constructieve partner in de regio zijn. Samen bereiken we meer op de grote dossiers van Wassenaar, zoals de N44, sluipverkeer en jeugdzorg.

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman, die namens de Wassenaarse VVD de gesprekken voert samen met Caroline Klaver-Bouman: “In het belang van Wassenaar, willen wij met iedereen samenwerken. We kijken daarbij naar de toekomst en niet naar het verleden. Wij besluiten op basis van de inhoud en niet op emoties. Ons doel is verbinden. Ik kijk dan ook positief uit naar de gesprekken met Hart voor Wassenaar de komende tijd.”

De Wassenaarse VVD heeft in het verleden bewezen haar verantwoordelijkheid te nemen; niet aan de zijlijn te gaan staan om te roeptoeteren. De mouwen op te stropen. En problemen aan te pakken in het belang van Wassenaar. De Wassenaarse VVD is een degelijke, betrouwbare partij met een enthousiaste fractie, die aan de slag gaat voor u, de Wassenaarder.

Meedenken en meedoen bij de Wassenaarse VVD? Word lid! Kijk op https://wassenaar.vvd.nl

Vragen of opmerkingen: stuur een email naar gerbrand.wassenaarsevvd@gmail.com

51b1643c 5daf 49b5 b89a 2d9cefd24cd641

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top