Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart speelt met vuur

22 april 20222 minute read

Het worden nog een paar spannende wedstrijden voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie. Na de 1-4 nederlaag tegen Alphia komen de onderste regionen akelig snel dichtbij, mede doordat een paar ploegen onder Blauw-Zwart wel punten pakten.

De wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst begon nog aardig. Een heus offensief van de Blauwen, dat helaas maar een minuut of 4 aanhield. Kansen kwamen daar echter niet uit voort.

Alphia nam de regie snel over en al in de 10e minuut was het raak toen toen Marwin Fennich na knullig balverlies van de Blauw-Zwart defensie de bal buiten bereik van doelman Landry Njoya tegen de touwen schoot. Vijftien minuten later scoorde Jaouad el Yaacoubi met een verrukkelijk stiftballetje de 0-2 en was het pleit eigenlijk al beslecht.

De Blauwen probeerden het nog wel en dat kreeg zowaar in de 29e minuut een beloning toen een verdediger van Alphia zijn eigen keeper met een lobje verschalkte, maar de hoop die hierna oplaaide werd nog in dezelfde minuut weer de kop ingedrukt door een schitterende schot van wederom El Yaacoubi (1-3). De 4e treffers van Alphia werd vlak voor rust gemaakt door de opgekomen rechtsback Floris Buijnink die daarmee, al of niet in buitenspelpositie, de wedstrijd definitief besliste.

De tweede helft had eigenlijk niet gespeeld hoeven worden. De Blauwen creëerden een licht veldoverwicht, maar dat kwam meer doordat Alphia een tandje of 2 terugschakelde dan dat Blauw-Zwart opeens zo goed ging voetballen.

In de loop van de 2e helft probeerde trainer Jos van der Helm zijn ploeg op te peppen door 4 wissels in te brengen, waarvan Dunke Lagerberg de meest opvallende was. Hij bracht wat meer venijn in de ploeg en produceerde 2 gevaarlijke schoten op doel. De één werd door doelman Boas Vet uit de bovenhoek getikt en de ander ging rakelings over het doel.

Dat was het wat de Lagerberg Verhuisgroep brigade betreft. Alphia hoefde niet meer en Blauw-Zwart kon niet meer. Precies na 90 minuten floot de prima leidende arbiter Ruijl voor het einde en togen de Blauw-Zwart supporters teleurgesteld huiswaarts.

In de resterende 8 wedstrijden spelen de Blauwen nog tegen 4 clubs die onder hen staan: Sporting Leiden, Lugdunum, Be Fair en Gouda. Tegen die laatste spelen de Blauwen volgende week en winst is dan een vereiste om niet echt in de problemen te komen.