Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: N. Senf

Gratis voorstelling op 4 mei in Theater Warenar

23 april 20222 minute read

Op woensdag 4 mei a.s. is iedereen van harte welkom in theater Warenar voor een prachtige indrukwekkende middag in het kader van de Nationale Dodenherdenking. Alle bezoekers worden bovendien ontvangen met een heerlijk kopje koffie.

Om 14.30 opent het Rijswijks Strijdkoor de middag met liederen uit de oorlog. Ook zingen zij het lied ‘oorlog is weer heel actueel’. Na dit optreden vertellen oud-Wassenaarders Lieke van Amstel en Harry Vogels over de oorlogsgeschiedenis van hun opa’s. De ene opa was lid van het verzet, de andere was lid van de NSB. Ellen Klaver zal hen beiden in een openhartig interview bevragen over hun familiegeschiedenis.

Tot slot volgt een indrukwekkende voorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel. Wassenaar heeft daarin zelfs de primeur. Acteur Greg Nottrot vertelt het verhaal van zijn lieve oma. Zij had een groot geheim, dat ze haar hele leven met zich meedroeg. Zij was namelijk een ‘moffenmeid’. Ze was verlief geworden op een Duitse soldaat. ‘Is zij dan schuldig? Mag ik nog wel van haar houden?’ Dat vraagt de acteur zich af in een voorstelling, waarin hij het grote geheim toch ook met humor en luchtigheid weet te benaderen.

De organisatie hoopt u allen op de dag van de Nationale Dodenherdenking te mogen begroeten. U bent van harte uitgenodigd.
Gratis kaarten zijn te verkrijgen via kassa@warenar.nl of telefonisch via 5118382

Tags

MiddagNationale DodenherdenkingvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top