Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

24 april 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

De Bibliotheek bruist (weer)!

Je bent welkom.

Wij zijn na twee coronajaren weer volop in bedrijf. Vaste en nieuwe bezoekers weten ons te vinden om op het gemak de krant of een tijdschrift te lezen, te studeren of te werken. De Taalmaatjes vinden hun plek om samen te komen en Nederlands te leren. Volwassenen leren hoe het beste om te gaan met de elektronische overheid en hun smartphone. En de kinderen tekenen hun verhaal in de tekenles. Vol verwondering dansen en zingen de kleintjes erop los en luisteren ze naar de mooiste verhalen verteld door onze vrijwilligers. Heb je hulp nodig met moeilijke formulieren? Even een zetje in de juiste richting nodig in de weg naar duurzaamheid? Wij bieden je écht alles aan!

Zien je we binnenkort (weer)? In de komende periode hebben we genoeg op het programma staan.

De Hartstichting en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag (niet op 5 mei en 26 mei), vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is één van de locaties. Bekijk de data en tijden via https://obvw.nl/meimeetmaand

Voor volwassenen:

Schrijfcafé voor vrouwen
Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan naar het Schrijfcafé onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven. Iedere eerste woensdag van de maand om 10.30 uur in Bibliotheek Wassenaar.

Tomas Ross met zijn nieuwste boek ‘De man zonder gezicht’
In samenwerking met De Kler Wassenaar geeft Tomas Ross op woensdag 11 mei om 19.00 uur een lezing over zijn nieuwste boek. De toegang is gratis en in Bibliotheek Wassenaar.

Ida Gerhardtlezing met dichter Ingmar Heytze
Op donderdag 19 mei om 20.00 uur vindt voor de tweede keer de Ida Gerhardt lezing plaats in Wassenaar. Dichter Ingmar Heytze komt hiervoor naar de Messiaskerk. Hij draagt voor uit zijn bundel ‘De honderd van Heytze’ en licht deze gedichten toe. De lezing wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Wassenaar, Vrijzinnigen NPB Wassenaar en Bibliotheek Wassenaar-Voorschoten. En vindt plaats in het Gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar
Meer informatie: www.obvw.nl/activiteiten

Het seizoen om te leren is aangebroken!
Leer leuke en handige trucs voor de smartphone, tablet en laptop. Met welke apps ga je handig op reis? Hoe regel je gezondheidszaken makkelijk zelf? Waar let je op bij het internetten? En wat is jouw digitale nalatenschap? Wil je er meer over weten, lees dan verder op onze website www.obvw.nl/leren of laat je informeren door onze collega’s bij de balie.

Leuke dingen voor de jeugd

De sterrenhemel van dichtbij
Kom op maandag 25 april om 10.00 uur luisteren en doen met Theo Klaver en Martien Jacobs van de Leidse Sterrewacht. Leer alles over de sterrenkunde en test je kennis met de quizzen in Bibliotheek Voorschoten.

Zing en dans mee met Muziek op Schoot
Samen met je dreumes of peuter dansen, zingen en instrumenten bespelen. Het kan weer vanaf woensdag 11 mei in Bibliotheek Voorschoten.

Teken de mooiste hondjes met Melissa
Bij een tekening ontstaan de leukste verhalen. Kom je 2 juli ook tekenen in Bibliotheek Wassenaar?

Voorlezen, zo leuk!
Iedere woensdag in Voorschoten om 14.30 uur en op zaterdag om 11.15 uur in Wassenaar lezen onze vrijwilligers de mooiste verhalen aan je voor.
Bekijk alle leuke dingen op: www.obvw.nl/jeugd

In de lente naar de film

Er staan een aantal mooie, grappige, en ontroerende films voor je klaar. We hebben een divers programma met Oscar genomineerde en winnende films, 4 sterren films en geselecteerde en winnende films in Cannes. Bekijk het gehele programma op www.obvw.nl/filmhuis of haal het programma op in de bibliotheek.

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top