Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

5 tips voor een frisse GFT-bak

25 april 202251 second read

Hoe voorkom je dat je GFT-bak gaat stinken? 

  • Plaats de container in de schaduw. Door de container in de zon te zetten, wordt het afval nog sneller warm. Doordat het gaat broeien, komt het rottingsproces sneller op gang, wat zorgt voor stank.
  • Leg een krant, lege eierdoos of stro op de bodem van de container. Dit zorgt ervoor dat er geen afval aan de bodem blijft plakken. Zo blijft er ook geen afval achter als de kliko wordt geleegd.
  • Laat het afval goed uitlekken en gooi het zo droog mogelijk in de container. Het rottingsproces komt namelijk sneller op gang als afval nat is. Etensresten, zoals vlees en vis, kun je bijvoorbeeld in een krant wikkelen.
  • Maak jouw container regelmatig schoon. Dit kan met water en azijn of water en groene zeep.
  • Zorg voor een kiertje in de container. Dit kan door een klein, smal voorwerp tussen de deksel te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een stokje. Hierdoor zorg je ervoor dat het rottingsproces minder snel op gang komt.

 

Tags

GemeenteGFT-bakSchoonTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top