Skip to content
Fotocredit: Vliegherrie.nl

Vliegtuigoverlast boven Wassenaar houdt gemoederen bezig

25 april 202256 second read

Op zondagochtend regende het klachten over de vliegtuigen, die van en naar Schiphol over Wassenaar vlogen. Sommige vliegtuigen vlogen dan ook wel heel laag en de ene was nog niet voorbij of de andere volgde.

Bij navraag bleek, dat het gisteren drukker was dan normaal op de Kaagbaan (de aanvliegroute over Wassenaar) omdat andere banen gesloten zijn. Bovendien is het ontzettend druk met vakantiegangers, die na alle corona beperkingen nu weer op vakantie kunnen gaan met het vliegtuig.

Diverse mensen uitten op social media hun zorgen over het vliegverkeer vanwege de herrie en de uitstoot van fijnstof, die wij toch allemaal inademen. En ook over de hoge CO2 uitstoot die de vliegtuigen veroorzaken had men zo hun bedenkingen. Anderen vonden het maar gezeur en overdreven, want toen vliegveld Valkenburg nog actief was hadden we nog veel meer last van het vliegverkeer. ‘Mens erger je niet’, klonk het regelmatig. En ‘wees blij, dat het weer kan’.

Een groot aantal Wassenaarders diende echter een klacht in bij Schiphol of via vliegherrie.nl Al met al houdt het vliegverkeer boven Wassenaar de gemoederen in ons dorp voorlopig nog wel even bezig.

 

Tags

OverlastVliegherrieVliegtuigVliegverkeerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top