Skip to content
Fotocredit: YMCA Wassenaar

Grandioos dagje Toverland voor YMCA

26 april 20222 minute read

Zondag 24 april beleefde het YMCA Wassenaar een grandioze en zonovergoten dag in Toverland. Een dubbeldekker touringcar met 80 enthousiaste kinderen vertrok om 8.30 uur richting Sevenum. De lange reis richting noord Limburg werd vergoed door leuke muziek en veel gezelligheid.

Wat is Toverland toch een schitterend park. Het pretpark bestaat nog niet zo lang (2001) en daardoor is alles vrij nieuw met hele leuke en actuele attracties. Ingrediënten om een dagje volop te genieten voor 80 kinderen. De wachtrijen vielen mee, en je kon overal snel in. Door één van de ouders is geregeld dat drie Oekraïense jongens ook mee konden gaan. Voor deze jongens is het natuurlijk extra fijn om ze in deze tijd een leuke en onbezorgde dag te geven.

Bij aankomst werd eerst de traditionele groepsfoto gemaakt. Omdat het z’n grote groep was, konden ze voor het eerst een dagarrangement voor jeugdverenigingen krijgen.
Wij werden hartelijk ontvangen door de toverlandmedewerkers en voorzien van een polsbandje. Hierna liepen ze naar de picknickplaats. Een houten bouwsel wat voor hun was gereserveerd.

Na de vorming van groepjes konden de kinderen vrij het park in om van de schitterende attracties te genieten. Traditioneel konden de kinderen vanaf 13.00 uur twee broodjes knakworst komen halen of voor kinderen met bijzondere eetgewoonte, kaas, zalm of ei. Nadat de kinderen verzadigd waren begon het tweede gedeelte en konden de kinderen tot 16.45 uur weer vele avonturen beleven in het park. Het diner stond inmiddels klaar in het gereserveerde Wunderbar. Naast de heerlijke verse friet, konden de kinderen keuze maken tussen kipnuggets, kaassoufflé, kroket of frikandel.

Precies volgens afspraak reed de bus om 18.15 uur weg om na een zeer voorspoedige reis om 20.30 uur aan te komen op het Marktterrein. Gelukkig is het voor de kinderen hierna vakantie en konden ze de volgende dag nog lekker lang dromen en nagenieten van deze heerlijk dag.

Het dagje is mede mogelijk gemaakt door het vakantieloket (Fonds1818) en stichting Leergeld. Het volgende uitje staat gepland voor zondag 26 juni. De locatie blijft nog een grote verrassing!!

YMCA Toverland22

 

Tags

Dagje uitToverlandWassenaarYMCA Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top