Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: Zorg voor vaste parkeerplekken Felyx scooters

27 april 20222 minute read

De gedeelde elektrische scooters van Felyx zijn al een tijd te vinden in Nederland. Een mooi concept: met de app kun je zien welke scooters er beschikbaar zijn en in de buurt staan. Voor 30 cent per minuut kun je op de scooter naar je bestemming rijden en vervolgens parkeer je de scooter op een daarvoor bestemde plek en meld je je af.
Sinds maart zijn deze scooters ook in Wassenaar te vinden. Een initiatief waar het CDA Wassenaar positief over is. Het maakt Wassenaar weer wat beter bereikbaar en is daarnaast ook nog eens een duurzaam alternatief voor de auto, met name binnen Wassenaar zelf. Zo kun je volledig met de elektrische scooter vanaf verschillende bushaltes naar onder andere de Wassenaarse Slag, Duinrell en de Langstraat rijden.

Het initiatief kent echter ook een nadeel. De scooters worden vaak zomaar midden op de stoep geparkeerd, soms zelfs met meerdere scooters naast elkaar. Dit zorgt ervoor dat voetgangers hier niet meer langs kunnen lopen en genoodzaakt zijn om op de straat te lopen. Vooral voor Wassenaarders met een rollator, rolstoel of kinderwagen geeft dit veel problemen.

Het CDA Wassenaar heeft in de vorige raadsperiode al een motie ingediend die het college opriep om vaste parkeervakken aan te wijzen voor de Felyx scooters. Daar is helaas geen gehoor aan gegeven, waardoor de scooters nu overlast geven. Het CDA heeft daarom schriftelijke vragen ingediend en roept het college nogmaals op beter beleid te voeren met betrekking tot het (fout) parkeren van de scooters en de handhaving hierop.

Daarnaast is het CDA van mening dat de Felyx scooters uitermate geschikt zijn om ook de Wassenaarse sportclubs beter bereikbaar te maken. Het is momenteel nog niet mogelijk om de scooter bij de sportclubs aan de Dr. Mansveltkade te parkeren, zoals Blauw-Zwart en De Kieviten. Voor sporters die uit de richting van Leiden of Den Haag moeten komen zouden de scooters een mooie mogelijkheid zijn. Daarom vraagt het CDA om ook hier parkeervakken voor de scooters te realiseren.

Raadslid Saskia Ettema: “De Felyx-scooters zijn een mooi duurzaam initiatief dat ervoor zorgt dat ons mooie dorp nog bereikbaarder wordt. Maar er dient er wel aandacht te worden geschonken aan het parkeerbeleid om zo hinder voor voetgangers te voorkomen. Alleen dan kan dit goede initiatief een succes worden!”

PHOTO 2022 04 26 20 27 35

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top