q Blauw-Zwart moet snel punten gaan halen - Wassenaarders.nl Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart moet snel punten gaan halen

29 april 20222 minute read

Afgelopen zaterdag ging het in Gouda om de broodnodige punten. Gouda moest omhoog (12e plaats) en Blauw-Zwart moest verder weg van de plaatsen die nacompetitie als gevolg hebben (12 en 13). Het werd geen feestje voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie.

Het hobbelige veld maakte goed voetbal sowieso heel lastig, dus het ging vooral om de organisatie (met name achter) en inzet plus gretigheid. In de eerste helft kwamen die elementen bij beide ploegen behoorlijk uit de verf, waarbij de Blauw-Zwarten het meest op de helft van de tegenstander te vinden waren. Veel kansen kwamen daar niet uit. Clemens Westgeest kreeg na een kwartier een enorme kans, maar hij maaide over de bal heen.

En vlak na het begin voorkwam keeper Landry Njoya dat de thuisploeg snel op voorsprong kwam. Blauw-Zwart moest het vooral hebben van aanvallen over links, waar Ilias Assaban regelmatig gevaar stichtte. Het leek een doelpuntloze eerste helft te worden, maar op slag van rust kopte Dunke Lagerberg uit een corner richting doel en zat Chris de Krom nog net genoeg aan die bal om de Goudse verdediging kansloos te laten (0-1).

De wedstrijd werd eigenlijk in de 9e en 10e minuut van de tweede helft beslist. Als het hebt over gretigheid gingen de Gouwenaren veel beter van start en als je het over organisatie hebt liet de Wassenaarse verdediging zich erg gemakkelijk verrassen. Simpel speelde Gouda de Blauw-Zwarte verdediging zoek en liep de Lagerberg Verhuisgroep formatie opeens achter de feiten aan. Met lange halen pompte de Blauw-Zwarten de bal richting het Goudse doel, er zat ook niet veel anders op gezien het hobbelige veld. Er lukte niet veel, de frustratie nam toe, ook richting de wat warrig fluitende scheidsrechter. Maar iedereen weet dat dit niet helpt om de boel weer op de rails te krijgen.
In de laatste 5 minuten waren de bezoekers toch nog dicht bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet.

Daarmee is Blauw-Zwart in de gevarenzone beland, het lijkt erop dat Sporting Leiden, Blauw Zwart, Gouda en Lugdunum met elkaar gaan strijden om niet op de 12e plaats te eindigen. Leiden en Blauw Zwart hebben met nog zeven wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op Lugdunum (12e) en drie punten op Gouda (11e). De Lagerberg Verhuisgroep formatie heeft nog een heel lastig programma. Zaterdag thuis tegen Sporting Leiden, dat wordt spannend.

 

 

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top