Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

1 mei 20223 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

De Hartstichting en Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag (niet op 5 en 26 mei), vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij de bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is één van de locaties.
Bekijk de data en tijden via obvw.nl/meimeetmaand

Jaarverslag 2021: De bibliotheek als warenhuis voor de geest
In ons jaarverslag 2021 nemen wij je mee in de mooie activiteiten, evenementen en jubilea die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden en de nieuwe diensten die we hebben opgezet. Bekijk ons jaarverslag via obvw.nl/jaarverslag2021. Veel leesplezier!

Vind je weg met de smartphone
Leer hoe de bediening van verschillende smartphones werkt en ga zelf aan de slag met berichtjes sturen met WhatsApp, apps vinden en verplaatsen of navigeren met de telefoon.
Dinsdag 3 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.30 – 16.30
Leden €4,- / niet-leden €5,- incl. koffie/thee
Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Albelli fotoboek maken op de laptop

Wie doet het niet? Foto’s maken met een camera of smartphone? Natuurlijk is het leuk om die foto’s te digitaal te bekijken, maar ook leuk is om van de mooiste foto’s een fotoboek samen te stellen en te laten afdrukken. Samen maken we een Albelli fotoboek op de laptop!
Maandag 9 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 – 16.00
Maandag 16 mei | Bibliotheek Wassenaar | 14.00
Leden €6,- / niet-leden €8,- incl. koffie/thee
Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Workshop Digivitaler
Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de bibliotheek! In deze workshop maak je kennis met digitale zorg. Verschillende vormen van digitale zorg worden behandeld zoals Thuisarts.nl en Apotheek.nl. Ook besteden we aandacht aan patiëntenportalen van huisartsen en de regionale ziekenhuizen zoals Alrijne en Medisch Centrum Haaglanden.

Donderdag 12 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 – 16.00
Dinsdag 17 mei | Bibliotheek Wassenaar | 14.00 – 16.00
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- inclusief koffie/thee

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

De Avonturen van Pil
In de straten van de middeleeuwse stad Nevelburg woont Pil, een jong weesmeisje met haar drie tamme wezels. Om te overleven stelen ze voedsel uit het kasteel van gemene bevelhebber Tristan, die zich de troon heeft toegeëigend.
In C’mon C’mon wordt Johnny – een radiojournalist die met zachte stem door het land reist om kinderen te interviewen over hun leefwereld – ineens opgezadeld met de zorg voor zijn jonge neefje Jesse. De energieke Jesse brengt een nieuw perspectief.

Datum Aanvangstijd Film
vr 29 apr 20.00 uur Cyrano
za 30 apr 20.00 uur Adieu Monsieur Haffmann
zo 01 mei 13.00 uur De Avonturen van Pil
zo 01 mei 15.15 uur C’mon C’mon
za 02 mei 20.00 uur Madres Paralelas
di 03 mei 14.00 uur Silence of the Tides
wo 04 mei 19.50 uur The Duke
vr 06 mei 20.00 uur La Place d’une Autre
za 07 mei 20.00 uur A Hero
zo 08 mei 13.00 uur De Avonturen van Pil
zo 08 mei 15.15 uur Red Rocket

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWVoorschotenWassenaar
Back To Top