Skip to content

VVD: samenwerken voor een blijvend zelfstandig Wassenaar

2 mei 20222 minute read

Zoals u wellicht nog weet heeft de heer Martijn Bolkestein afgelopen weken als informateur vele gesprekken gevoerd met alle partijen en met name met de Wassenaarse VVD en Hart voor Wassenaar. We zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende vertrouwen is om met elkaar de volgende fase in te gaan.

We willen graag een stabiele, constructieve coalitie met een werkbare meerderheid. Lokaal Wassenaar en GroenLinks zijn gevraagd mee te werken aan een coalitie, omdat dit het meeste recht doet aan de uitslag van de verkiezingen. De heer Bolkestein is gevraagd om formateur te zijn.

Uiteraard zal er de komende weken hard gewerkt moeten worden door de formateur en de partijen om te kijken of we tot overeenstemming kunnen komen. We streven naar een coalitie akkoord op hoofdlijnen, zodat er ook voldoende ruimte blijft voor het politieke en maatschappelijke debat.

Het is onze intentie om zoveel mogelijk raad breed samen te werken, dus ook met de niet-coalitie partijen. Uiteindelijk zitten we in de gemeenteraad om iets goeds voor het dorp te doen en niet om eigen ego’s te strelen. Dit alles in het belang van een blijvend zelfstandig en mooi Wassenaar. Daarom willen we ook een constructieve partner in de regio zijn. Samen bereiken we meer op de grote dossiers van Wassenaar.

We willen graag voltijd wethouders, die hier wonen en een duidelijke band met ons mooie dorp hebben. De samenstelling van het college is voor ons ook belangrijk, want we willen graag een team, dat goed kan samenwerken en de mouwen kan opstropen.

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman, die namens de Wassenaarse VVD de gesprekken voert samen met Caroline Klaver-Bouman: “Zoals al eerder gezegd en geschreven willen wij met zoveel mogelijk partijen samenwerken. Ons doel is verbinden in het belang van Wassenaar. Ik kijk dan ook positief uit naar de gesprekken de komende tijd.”

Vragen of opmerkingen: stuur een email naar gerbrand.wassenaarsevvd@gmail.com

Coalitie gesprekken: informatie afgerond en start formatie

4d8e7706 74a2 41f9 b7f5 3502836bb465

Vlnr: Gerbrand Nijman (VVD) en Henri Hendrickx (HartvoorWassenaar)

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top