Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart herpakt zich gedeeltelijk in de tweede helft

6 mei 20222 minute read

Het team van Blauw-Zwart 1 van hoofdsponsor Lagerberg speelde een bezielende partij voetbal op een prachtig geschoren grasmat van ons hoofdveld. Met echt de intentie de wisselvalligheid van de laatste wedstrijden van zich af te schudden, deed de ploeg zichzelf toch weer te kort. Uitslag 2-2.

Zoals gewoonlijk zetten de Blauwen al vroeg druk op het vijandelijke doel met al direct een mooie kans voor Iliass Assaban, die voorlangs ging. Het spel golfde op en neer en het middenveld werd regelmatig overgeslagen.
De achterhoede van de Blauwen speelde wat onzeker en angstig, waardoor er kansen voor Sporting Leiden ontstonden. Het was een aantrekkelijk wedstrijd maar kon niet echt spannend worden. Keeper Landry van Blauw-Zwart stak weer in grote vorm. De herstelde Tom van der Marel speelde met flair weer prominent op het middenveld.

Totdat in de 35ste minuut de snelle rechtsbuiten Renaldo van den Berg van Sporting Leiden de bal ontfutselde en scherp voorzette, waardoor Sipan Khalid vrij kon inkoppen: 0-1. Dat was tegen de verhoudingen in, maar Sporting Leiden putte er moed uit en niet veel later, nadat Bram Smit een open kans voor het Sporting doel gemist had, weer die dekselse Renaldo die de bal doorspeelde naar Joeri Devilee die de 0-2 liet aantekenen.

Na de rust was een strijdbare Lagerberg Verhuisgroep te zien, resulterend in een open kans voor Clemens Westgeest om de aansluitingstreffer te realiseren, maar die te zacht inschoot. Blauw-Zwart behield het initiatief, hetgeen anders was in tegenstelling tot eerdere wedstrijden. Inmiddels werd Mats de Koning, die een prima wedstrijd speelde gewisseld voor Koen van Schie, die binnen de minuut na binnenkomst een voorzet verzilverde met een prima doelpunt 1-2! Blauw-Zwart putte hier weer kracht uit en gooide de wedstrijd in een hogere versnelling. Dat resulteerde in een vrije trap rand 16 meter genomen door Tom van der Marel. De bal werd verkeerd beoordeeld door Davey Boot van Sporting Leiden, die in eigen doel kopte. 2-2.

Dan kom je in de laatste momenten van de nu wel spannende wedstrijd, waarin Tommy de Jong eruit moest vanwege zijn 2e gele kaart in de wedstrijd. Een grote kans voor Blauw-Zwart maar niemand durfde te schieten, keeper Landry werd vanwege een blessure gewisseld voor Mike Schrader, die zijn doel onberispelijk schoon hield. Zaterdag 7 mei aanvang 14.30 uur uit tegen TAVV, derde op de ranglijst.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top