Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Blauw Zwart

Spectaculaire voorronde NK Shoot Out bij Blauw-Zwart

6 mei 20222 minute read

Het was een gezellige drukte van jewelste op Sportpark De Schulpwei. Onder zonnige omstandigheden waren veel mensen afgekomen op de wedstrijd van het vlaggenschip van Blauw-Zwart tegen Sporting Leiden. Maar in de rust van deze spannende wedstrijd vond een spectaculaire voorronde van het NK Shoot Out plaats.

De Shoot Out is een alternatief voor de strafschop. Zo kent deze vorm veel meer dynamiek. Spelers aan de bal starten op afstand van het doel met dribbelen. Daarbij speelt techniek een belangrijke rol. In een split second moet een speler de keuze maken om de uitkomende doelman te passeren of met een geplaatst schot tot een doelpunt te komen. De doelmannen proberen uiteraard zelf zoveel mogelijk ballen te stoppen.

Er werd door de verschillende jeugdspelers heel wat mooie acties ingezet. De oe’s en aa’s waren geregeld te horen, net als het applaudisseren en juichen. Voor de leeftijdsgroepen Jeugd onder 8 tot Jeugd onder 14 waren er drie finalisten per leeftijdsgroep. Er was dus een hoop te zien en genieten voor de toeschouwers. Het leverde de volgende winnaars op; Harun (JO8), Henrique (JO9), Finn (JO10), Nik (JO11), Mateo (JO12), Thijs (JO13), Justin (JO14).

Op 19 juni 2022 zal in het stadion van Excelsior Rotterdam de landelijke finale Shoot Out plaats hebben. Naast de winnaars zal Blauw-Zwarter Xavi in de leeftijdsklasse (JO10) ook deelnemen. Hij mag als Nederlands Kampioen zijn titel van 2021 proberen te verdedigen.

Tags

Blauw-ZwartNK Shoot OutVoetbalVoorrondeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top