Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Run for Rio

Run for Rio loopt 360 km voor kinderen in Oeganda

7 mei 20222 minute read

Op 26 mei om 09.00 uur starten 15 lopers van Run for Rio in het kasteel van Bad Bentheim voor een unieke loop dwars door Nederland. Afwisselend fietsen en lopen zij over het avontuurlijke Marskramerpad. Oeganda kende in de coronatijd de langste schoolsluiting ter wereld. Maar liefst 22 maanden achtereen waren de scholen gesloten. Meer kinderen naar school, daar lopen we voor. En graag met uw steun.

Run for Rio steunt op dit moment de New Horizon Community school in Kalagala, een vissersdorp aan de Nijl. In coronatijd zijn 3 klaslokalen, toiletten en een waterput gerealiseerd. Nu wordt er hard gewerkt om de volgende 4 lokalen in mei gereed te krijgen. Er zijn plannen voor nog eens 3 lokalen en ruimtes voor ondersteuning. Dan is de school klaar. Voor deze school hadden 400 leerlingen zich aangemeld. Toen in januari de scholen weer open mochten gaan, zijn 100 leerlingen enthousiast gestart. Hun ouders krijgen in de avonduren les en begeleiding, zodat het hele gezin zich samen kan ontwikkelen.

De hardlopers zijn volop in training. Zij weten zich gemotiveerd voor en door de kinderen in Oeganda. Eerder werden reeds de Elfstedentocht, het rondje IJsselmeer, van Luxemburg naar Wassenaar én de alternatieve Marskramerroute gelopen. Telkenmale was de opbrengst bestemd om kinderen de mogelijkheid te bieden naar school te gaan. Vele kinderen kunnen nu weer naar school, dat stimuleert de lopers. Voor de komende Marskramerloop zoeken de hardlopers nog naar sponsoren. Hun opdracht is 360 x € 10,= bij elkaar te verzamelen.

U steunt hen zeker toch ook wel; 1 tientje voor 1 km. Stort uw bijdrage op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio onder vermelding van Marskramerloop. Iedere bijdrage wordt verdubbeld door onze hoofdsponsor. UW TIENTJE WORDT TWINTIG EURO.

 

 

Tags

Goede doelHardlopenMarskramerpadRun for RiosponsoringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top