Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

8 mei 20225 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Ben jij op zoek naar een leuke baan bij de bieb? Dan zijn we op zoek naar jou!
Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s die het geweldig vinden om in de bibliotheek te werken als Medewerker Service voor +- 7 uur per week.
De medewerker service is een gastvrije serviceverlener die onze klanten proactief adviseert en helpt. Je bent voor onze klant altijd het eerste aanspreekpunt, wijst onze klant actief de weg en brengt op ondernemende wijze het bibliotheekaanbod en de programmering onder de aandacht.
Ben of ken jij de persoon die we zoeken? Bekijk de vacature via obvw.nl/vacatures en neem contact met ons op!

Start nieuwe cursus Muziek op schoot voor 1 tot 2 jarigen in Bibliotheek Voorschoten
Woensdag 11 mei start er weer een nieuwe cursus Muziek op Schoot in de bibliotheek!
In de muziekles voor dreumessen worden schootliedjes zoals paardje rijden afgewisseld met dans, bewegingsliedjes en kiekeboe. We verkennen kleine instrumentjes zoals de shakers, belletjes en klokken. Kinderen zijn geboeid door de gitaar en de fluit: sfeer is heel belangrijk.
Kinderen leren met vertrouwen de ruimte in te gaan met de veilige aanwezigheid van papa, mama of grootouder. Het meest favoriete materiaal zijn de blokjes!

Data: woensdag 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni
Tijd: van 9.30 uur tot 10.15 uur
Kosten: leden € 75,00, niet-leden € 85,00
Tickets via obvw.nl/jeugd

Albelli fotoboek maken op de laptop
Wie doet het niet? Foto’s maken met een camera of smartphone? Natuurlijk is het leuk om die foto’s te digitaal te bekijken, maar ook leuk is om van de mooiste foto’s een fotoboek samen te stellen en te laten afdrukken. Samen maken we een Albelli fotoboek op de laptop!
Maandag 9 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 – 16.00
Maandag 16 mei | Bibliotheek Wassenaar | 14.00 – 16.00
Leden €6,- / niet-leden €8,- incl. koffie/thee
Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Zelf je gezondheidszaken regelen via internet? Leer het in de bibliotheek
In de workshop ‘Digivitaler’ maak je kennis met digitale zorg. Verschillende vormen van digitale zorg worden behandeld zoals Thuisarts.nl en Apotheek.nl. Ook besteden we aandacht aan patiëntenportalen van huisartsen en de regionale ziekenhuizen zoals Alrijne en Medisch Centrum Haaglanden.
Donderdag 12 mei | Bibliotheek Voorschoten | 14.00 – 16.00
Dinsdag 17 mei | Bibliotheek Wassenaar | 14.00 – 16.00
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- inclusief koffie/thee
Bestel je tickets via obvw.nl/leren

Je klimaatimpact verminderen: hoe doe je dat? Workshopreeks in Bibliotheek Wassenaar
De Groene Meent start in samenwerking met de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar en de stichting KlimaatGesprekken de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek met dorpsgenoten leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Jij doet wat bij jou past. Start maandag 16 mei om 19.30 uur | Bibliotheek Wassenaar. Meld je aan via klimaatgesprekken.nl/aanmelden

Lezingen
Tomas Ross met zijn nieuwste boek ‘De man zonder gezicht’
In samenwerking met De Kler Wassenaar geeft Tomas Ross op woensdag 11 mei om 19.00 uur een lezing over zijn nieuwste boek. De toegang is gratis en in Bibliotheek Wassenaar.

Ida Gerhardtlezing met dichter Ingmar Heytze
Op donderdag 19 mei om 20.00 uur vindt voor de tweede keer de Ida Gerhardt lezing plaats. Dichter Ingmar Heytze komt hiervoor naar het Gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar. Hij draagt voor uit zijn bundel ‘De honderd van Heytze’ en licht deze gedichten toe. De lezing wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Wassenaar, Vrijzinnigen NPB Wassenaar en de Bibliotheek. Meer informatie: obvw.nl/activiteiten

Vriend van de Bibliotheek: Voor iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt!
We zijn blij met onze Vrienden en dankbaar voor hun steun. Vrienden maken het immers mogelijk dat de bibliotheek iets extra’s kan doen en daardoor nog meer invulling kan geven aan haar belangrijke rol als huiskamer van de samenleving. Mooie voorbeelden zijn de BelevenisTafel en de aanschaf van een nieuw aquarium. Daarbij zorgen onze Vrienden ervoor dat we straks actuele titels nóg eerder aan kunnen schaffen: je herkent deze boeken aan de speciale oranje Vriendensticker. Wil je ook vriend worden? Meld je aan via obvw.nl/vriend!

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis
A Hero ‘Een razend knap psychologisch drama.’ 4 sterren Volkskrant
In A Hero zit Rahim in de gevangenis vanwege een schuld die hij niet kon terugbetalen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser te overtuigen om van zijn klacht af te zien, tegen betaling van een deel van het bedrag. https://youtu.be/Kg8ks-OdRpE

Red Rocket ‘Een energieke tragikomedie over scharrelaars in de marge van de Amerikaanse samenleving. Hoofdrolspeler Simon Rex is van begin tot eind onweerstaanbaar: als een mag[1]neet trekt hij de aandacht.’ 4 sterren Volkskrant https://youtu.be/6pxG1UN9GOE

Datum Tijd Film
vr 6 mei 20:00 La Place d’une Autre
za 7 mei 20:00 A Hero
zo 8 mei 13:00 De Avonturen van Pil
zo 8 mei 15:15 Red Rocket
ma 9 mei 20:00 Silence of the Tides
di 10 mei 14:00 La Place d’une Autre
wo 11 mei 20:00 Red Rocket
do 12 mei 13:30 Filmclub
vr 13 mei 20:00 C’mon C’mon
za 14 mei 20:00 Red Rocket
zo 15 mei 13:00 De Avonturen van Pil
zo 15 mei 15:15 Drive My Car
ma 16 mei 20:00 The Lost City

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top