Skip to content
Leerlingen verrichten samen met wethouders Bloemendaal en Schokker de opening. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Feestelijke opening gymzaal ‘Gymadora’ aan de Van Groeneveltlaan

11 mei 20222 minute read

Op woensdag 11 mei openden wethouder Hubert Schokker en wethouder Ritske Bloemendaal samen met de leerlingen van de Nutsschool en de St. Jozefschool de nieuwe gymzaal aan de Van Groeneveltlaan. Tijdens de feestelijke opening onthulden de wethouders ook de nieuwe naam die past bij deze hypermoderne gymzaal: ‘Gymadora’.

Na de meivakantie was het moment daar: wethouder Schokker opende samen met wethouder Bloemendaal de nieuwe gymzaal aan de Van Groeneveltlaan (voormalige locatie Burmanlaan). Na het welkomstwoord door beide wethouders, werd de nieuwe naam van de gymzaal onthuld: ‘Gymadora’. Met een prijsvraag konden de Wassenaarse kinderen meedenken over de nieuwe naam. De nieuwe naam is verzonnen door Hugo uit groep 8 van de Nutsschool en verwijst op speelse wijze naar het “adoreren” van gym.

Wethouder Schokker: “Ik ben blij dat ik samen met de leerlingen de nieuwe gymzaal heb kunnen openen en dat zij een steentje hebben bijgedragen door het verzinnen van de nieuwe naam. Zij zijn straks immers één van de grootverbruikers van de gymzaal”.

Directeur Erik Los van de Nutsschool: “Als school zijn wij erg blij met de investering die de gemeente Wassenaar heeft gedaan in deze accommodatie, waarbij leerlingen ook via nieuwe bewegingsvormen uitgedaagd kunnen worden”.

Directeur Jos Dohle van de St. Jozefschool: “Wat onze gymdocent gelijk opviel was dat er geen galm meer in de gymzaal was. Hierdoor kunnen onze gymdocenten zich beter verstaanbaar maken. Daarnaast is er veel meer ruimte: waar we normaal met één klas een volle gymzaal hadden, vullen we nu nog maar de helft van de ruimte”.

De leerlingen van de St. Jozefschool kregen een voorproefje van de nieuwe, innovatieve gymzaal. Zij mochten er alvast een gymles volgen. Na afloop was het tijd voor een gezonde snack.

Innovatief en energieneutraal
In juli 2019 heeft de raad ingestemd met de bouw van de nieuwe gymzaal met de ambitie om een andere vorm van beweegonderwijs te introduceren. De zaal bevat daarom een MultiBall-installatie (een interactieve beweegmuur) die binnenkort klaar is voor gebruik.

Tijdens de opleverhandeling op 7 maart 2022 overhandigde de heer Van Gurp (directeur van Blanksma Bouwbedrijf BV) het energielabel aan wethouder Schokker. De gymzaal heeft energielabel A+++++. Volgens de berekeningen is de gymzaal energieneutraal. Dat betekent dat er evenveel energie wordt verbruikt als er door het gebouw zelf wordt opgewekt. De gymzaal is goed geïsoleerd, heeft energiezuinige apparatuur en zonnepanelen.

Opening gymzaal Gymadora 11 mei 2022

fotocredit: gemeente Wassenaar

 

Tags

BurmanlaanGemeenteGymadoraGymzaalOpeningVan GroeneveltlaanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top