Ga naar hoofdinhoud

SMOW: Cursus omgaan met dementie

Dementie is een aandoening in de hersenen, waardoor informatie niet goed meer wordt verwerkt. Hierdoor kan iemand met dementie simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. In het begin zullen ze bijvoorbeeld moeite hebben met het juist innemen van medicijnen, of het betalen van rekeningen. Later zullen ook taken als koken en aankleden steeds meer moeite kosten.

Dementie is natuurlijk ontzettend moeilijk voor degene met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger. Hoe ga je om met achterdocht? Hoe kun je reageren op gedragsveranderingen? Hoe regel je alle hulp als opname in beeld komt?
Bij de cursus Omgaan met Dementie helpen we je om op deze vragen een antwoord te krijgen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is speciaal voor partners en familieleden van mensen met (een vermoeden van) dementie.

Wanneer: 2, 9 & 16 juni 2022
Hoe laat: 19.00-21.00 uur
Waar: Van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2, 2242 GX Wassenaar

Kom je ook?
De cursus wordt gegeven door casemanagers dementie van Florence, Johannahuis en SWZ, en door de mantelzorgconsulent van SMOW. Er wordt informatie gegeven over belangrijke thema’s en er is ruimte om ervaringen, belevingen en tips met elkaar te delen.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden , maar verwacht wordt dat deelnemers, in principe, alle drie de bijeenkomsten bijwonen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Monique de Ruiter: 070-511 22 26 of mail naar info@smowassenaar.nl

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
van Heeckerenstraat 2
2242GX Wassenaar
070-5112226 (09.00-14.00 uur)
info@smowassenaar.nl / www.smowassenaar.nl

 

 

 

Tags

CursusDementieOmgaan met dementieStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top