Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart speelde zeer verdiend gelijk tegen koploper

13 mei 20223 minute read

Er had meer ingezeten, de Lagerberg Verhuisgroep combinatie speelde één van zijn beste wedstrijden dit seizoen, gestoeld op uithoudingsvermogen, wilskracht en inzet. De vele toeschouwers hebben genoten. Uitslag 1-1.

Met dit derde gelijkspel op rij, ontworstelt Blauw-Zwart zich langzaam uit de degradatiegevare zone, de manier waarop geeft veel hoop voor de laatste wedstrijden. Trainer/coach Jos van der Helm en zijn staf begeleidde de Blauwen met veel enthousiasme en hielpen daardoor zeker mee de vaart in de wedstrijd te houden. Al 9 minuten na de aftrap tikte Blauw-Zwart spits Bram Smit beheerst de 1-0 binnen.

Met Dunke Lagerberg soeverein spelend als laatste man en Raymond Vosse als snelle linksbuiten voor de geblesseerde Illias Assaban en als sluitstuk onze formidabele keeper Landry Njoya, om er maar een paar te noemen, speelde het gehele team een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Tegenstander Oudewater had tijd nodig zich in te stellen op dit wilskrachtige geweld. Na 30 minuten werd Blauw-Zwart toch wat terug gedrongen op eigen helft en nam Oudewater meer en meer het initiatief. Resulterend in een aantal kansen waarop doelman Landry zijn kunsten kon vertonen. Blauw-Zwart ontworstelde zich met inzet uit de druk en nam het initiatief weer over, ondermeer via Chris Theil, Bastiaan Hendriksen en Bram Smit die in goede scoringspositie kwamen maar hun inzet gekeerd of net naast zagen.

Na de rust het zelfde het zelfde beeld, die al begon met een mooie aanval van de Blauwen afgemaakt met een prima kopbal van Kim Theil, die door de keeper moeizaam gestopt werd. Maar al in de 5e minuut werd door een misverstand in de achterhoede van de Lagerberg Verhuisgroep brigade Tim Goes van Oudewater een vrije loop aangeboden richting doel van Blauw-Zwart, waardoor de stand 1-1 werd. Maar Blauw-Zwart liet de koppen niet hangen en ondermeer onder aanvoering van kuitenbijter Tom van der Marel pakte Blauw-Zwart de draad weer op. Het tempo werd verhoogd en de kansen stegen navenant voor de Blauwen. Oudewater zat ook niet stil en wist gewiekst van goede tegenaanvallen gebruik te maken. Gelukkig vonden ze ten alle tijden keeper Landry op hun weg.

De toeschouwers kregen nog een aanval van Internationale allure voorgeschoteld, over rechts in gezet door de stuwende Dunke Lagerberg via Kim Theil en afgemaakt door Bastiaan Hendriksen, die de keeper op zijn weg vond. Er werd aan beide zijden nog wat wissels toegepast voordat de soms wat wisselvallige scheidsrechter voor het einde floot.

Morgen, zaterdag speelt Blauw-Zwart thuis tegen CVC Reeuwijk, 4e op de ranglijst. Let op: aanvang 14.00 uur. Gewoon winnen nu, het kan!

 

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top