Skip to content
Fotocredit: PR

Duinstede viert 25-jarig bestaan en zet ‘even oude’ medewerkers in het zonnetje

13 mei 20222 minute read

Florence verpleeghuis Duinstede in Wassenaar bestaat 25 jaar. Met zo’n bijzonder jubileum is het natuurlijk tijd voor een feestje. Dat is precies wat er gaat gebeuren: een week lang vinden er bij Duinstede diverse activiteiten plaats voor de bewoners en (oud-)medewerkers. En de collega’s die zich al 25 jaar op deze locatie inzetten, worden natuurlijk extra in het zonnetje gezet.

Duinstede, gevestigd aan de Deijlerweg in Wassenaar, is een van de zorglocaties van Florence die in een prachtige groene omgeving ligt. Al sinds 1997 levert Florence op deze prachtige locatie verzorgd, beschermd en veilig wonen aan ouderen. Die zorg is de loop van de jaren wel veranderd en steeds meer complex geworden. Anno 2022 biedt Duinstede afdelingen voor intensieve zorg, onder meer aan mensen met dementie of een lichamelijke aandoening. “Duinstede is al 25 jaar een heel bijzondere locatie”, zegt manager Services Esther van Duijn. “We onderscheiden ons van andere verpleeghuizen, omdat ons gebouw maar één verdieping hoog is. Ook hebben we een heerlijke tuin, waar bewoners en hun bezoekers graag gebruik van maken.”

Presentje, gebak en comfortclowns
Om het 25-jarig bestaan te vieren is er binnen Duinstede een feestelijk programma samengesteld. Dat begint op maandag 16 mei met het uitdelen van presentjes aan de medewerkers. Zij en de bewoners worden vervolgens getrakteerd op een smakelijk gebakje. Zogenoemde Comfortclowns gaan vervolgens langs op de afdelingen. Zij brengen het feestelijke gevoel over op de bewoners. Dat doen ze door contact te leggen vanuit stilte en rust.

Jubilerende medewerkers
Op de overige dagen van de feestweek staan er diverse activiteiten op het programma. Zo is er op dinsdag 17 mei een optreden voor bewoners en vrijwilligers. Ook worden op die dag de medewerkers in het zonnetje gezet die al 25 jaar bij Duinstede werken. Voor hen is het jubileum van Duinstede natuurlijk extra bijzonder. Op donderdag 18 mei kunnen bewoners en medewerkers genieten van poffertjes en ijs. Vrijdag 20 mei is er een optreden van Onyx. De feestweek wordt afgesloten met de voorstelling ‘Javaanse Hofdans’ op zaterdag 21 mei.

Over Florence

Twintigduizend inwoners van de regio Haaglanden rekenen iedere dag op de zorgprofessionals van Florence. Onze 3.300 medewerkers en ruim 1.300 vrijwilligers helpen al deze mensen zoveel mogelijk het leven te blijven leiden dat hun lief is. Juist als hun gezondheid achteruit gaat.

Tags

DuinstedeFeestFlorenceJubileumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top