Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Een blik op de snelst groeiende sporten in Nederland

13 mei 20223 minute read

De sportwereld verandert snel. Ja, voetbal, hockey en tennis zijn nog steeds populair, zowel om te spelen als om naar te kijken, maar verschillende nieuwe sporten zijn snel aan het groeien om met hen te concurreren. Hier volgen de snelst groeiende sporten in Nederland.

American Football

De NFL sprak onmiddellijk tot de verbeelding in Nederland toen in de jaren tachtig tv-verslaggeving kwam. Meer recentelijk heeft de mogelijkheid om erop te wedden via platforms als de nieuwe bookmaker ZEbet die populariteit een boost gegeven. Maar de sport heeft ook een actieve binnenlandse scene. De Amsterdam Crusaders zijn een van de beste teams in Europa en ze hebben een nieuwe generatie geïnspireerd om de sport te gaan beoefenen.

Padel

Padel is een mix van squash en tennis. De sport combineert plezier met sociale interactie, spreekt alle leeftijden en vaardigheden aan, en is vooral snel en gemakkelijk te leren. Een half uurtje is meestal al genoeg om de basisprincipes te begrijpen. Je kunt dus bijna direct beginnen te spelen. In tegenstelling tot vele andere sporten is padel minder een kwestie van techniek, kracht en opslag, maar meer van strategie. Maar je hoeft ons niet te geloven; stap of fiets zelf een keer naar Tennispark De Oude Eik in het Ammonslaantje en ga kijken naar één van de i4Padel-banen. Er is bijna altijd een spel aan de gang.

eSport

Het is nog altijd moeilijk om vast te stellen of eSport nu een sport is of niet. In elk geval heeft het meerdere sportieve elementen en gaat het om een competitie. Maar laten we onze hersenen niet breken over de definitie. Als je houdt van games zoals StarCraft, League of Legends, Counter-Strike en dergelijke dan moet je toch eens naar een eSport toernooi gaan kijken. Er worden er steeds meer georganiseerd, ook in Nederland. In een grote zaal tezamen met andere fans kijken naar enkele reusachtige schermen kan ongemeen spannend worden. Heb je bovendien het geluk dat de commentatoren gezegend zijn met een goed gevoel voor humor, dan kan het een bijzonder vermakelijk event worden. 

Walking handball

Ken je handbal, dan ken je ook walking handball. Het principe is eenvoudig; in plaats van dat je met de bal rent, wandel je. Deze sport is specifiek bedacht voor oudere mensen. Op die manier kunnen ze sportief afctief zijn en een nieuwe sport ontdekken. In Wassenaar vonden we nog geen locatie waar het op regelmatige basis gespeeld wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat het weldra zo ver zal zijn. Steek een keertje je licht op bij De Kieviten, Aerofit, Njoy Fitness, Snel&Lenig Wassenaar maar vooral ook Fit in Wassenaar. Blijven ze je een antwoord schuldig, overweeg dan enkele 50-plussers bijeen te roepen en zelf een vereniging te starten. Groen terrein om je sport te beoefenen, is er in onze gemeente alvast ruim voorhanden.

 

Tags

American FootballeSportPadelSportWalking handballWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top