Fotocredit: Coos Hübscher

Remise Blauw-Zwart tegen TAVV voelt als overwinning

13 mei 20223 minute read

Blauw-Zwart toonde zich afgelopen zaterdag een waardig tegenstander van het hoog geplaatste TAVV uit Ter Aar. De Wassenaarders namen vechtlust, inzet en zelfvertrouwen mee naar het Groene Hart. Na tweemaal zelfs op voorsprong te zijn gekomen voelde – ondanks lichte teleurstelling – de uiteindelijke 2-2 remise als een overwinning. De ploeg van trainer Jos van der Helm kreeg kleur op de wangen en de eigen supportersschare op de banken!

Met Dunke Lagerberg als creatieve laatste man en een werkelijk excellerende doelman Landry Njoya stond de verdediging van de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep als een huis. En dat was nodig, want de mannen uit Ter Aar zetten de Blauw-Zwarters al direct zwaar onder druk met razendsnelle vleugelaanvallen. Maar de Wassenaarders stonden op scherp met een doelman die de broodnodige rust uitstraalde.

Iliass Assabban en Raymond Vosse zorgden echter regelmatig met hun rushes voor de tegenstoten. En de Wassenaarse verdediging hield stand. Tot verbijstering van TAVV plofte bij een scrimmage voor de TAVV-goal in de 43e minuut de bal voor de voet van Dunke Lagerberg die slim de 0-1 kon scoren en zijn jarige vader Marco een mooi verjaardagscadeau gaf. De weelde duurde echter maar kort want nog in dezelfde minuut werd het na een goed uitgespeelde aanval van TAVV 1-1.

Iliass Assabban bleef geblesseerd in de kleedkamer achter en jonkie Ryan van Lochem mocht een bevlogen tweede helft spelen. Al na tien minuten werd duidelijk dat de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep dit weekeinde niet met zich lieten sollen. Een fraai lobje van de keihard werkende Bram Smit trof de lat boven de jonge TAVV-goalie Rodney Pater. Steeds gehaaster zochten de TAVV-aanvallers de Blauw-Zwart-goal, maar Njoya gaf geen krimp en pakte alles. Van hun technisch verantwoorde aanvallen waren de gastheren al lichtelijk geïrriteerd overgestapt op lange lellen naar voren. Wat dachten die Wassenaarse watjes wel niet?

Na een kwartier in de tweede helft kegelde de TAVV-doelman overenthousiast twee Blauw-Zwart-aanvallers omver en kon de scheidsrechter de bal alleen maar op de stip leggen. Bastiaan Hendriksen knalde de pingel bijna door het net heen: 1-2 en de Blauwen weer aan de leiding! Er volgde een daverend slotoffensief van TAVV wat steeds wanhopiger werd. Pas kort voor tijd moest keeper Njoya capituleren bij de zoveelste scrimmage. Maar terecht verlieten de Wassenaarse gasten met geheven hoofd het veld.

Na een wat mindere periode in deze competitie lijken inzet en zelfvertrouwen weer in zicht.