Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Chuk Yong

Eindexamens zijn begonnen!

14 mei 20222 minute read

Afgelopen donderdag zijn de eindexamens begonnen voor leerlingen in het VMBO, Havo en VWO. Voor sommige VMBO-opleidingen zijn de examens al in februari begonnen. Dat geldt voor vmbo-scholieren met basis en kaderniveau. Op de vmbo-scholen worden examens voor vakken als Engels, Nederlands en wiskunde digitaal afgenomen en dat gebeurt al vanaf april. Donderdag werd bij de HAVO ‘afgetrapt’ met het vak Duits. Klik hier voor het gehele examenrooster. De redactie van Wassenaarders.nl wenst alle eindexamenkandidaten heel veel succes! 

Klachten
Het aantal klachten dat actiegroep LAKS binnenkreeg over de eerste dag van de eindexamens voor scholieren is vrijdag opgelopen tot circa 50.000. Dat is bovengemiddeld veel, meldt een woordvoerder. Donderdagavond stond de teller nog op 31.000 klachten. Dat meldt o.a. Nu.nl De meeste klachten gingen over de eindexamens Nederlands voor het vwo, biologie voor het vmbo en Duits voor havoscholieren.

Het aantal klachten voor de eerste dag kan nog oplopen, omdat scholieren online 24 uur per dag klachten kunnen indienen. Op de eerste dag van de eindexamens voor scholieren in 2021 ontving LAKS ruim 22.000 klachten. Die hadden ook te maken met de toen nog geldende coronamaatregelen.

In 2019 waren er ruim achttienduizend klachten op de eerste examendag. In 2020 gingen de eindexamens vanwege de coronacrisis niet door.

Scholieren met klachten over de eindexamens konden tussen 12.00 en 19.00 uur contact opnemen met een belteam van tien personen. Rond 14.00 uur waren er 3.027 online en telefonische klachten binnengekomen. De teller stond rond 17.00 uur op ongeveer 15.000 klachten.

Bron: RTL Nieuws/Nu.nl/Examenblad.nl

 

 

Tags

2022EindexamensKlachtenLAKSRoosterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top