Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

15 mei 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Ben jij op zoek naar een leuke baan bij de bieb?
Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s die het geweldig vinden om in de bibliotheek te werken als Medewerker Service voor +- 7 uur per week. De medewerker service is een gastvrije serviceverlener die onze klanten proactief adviseert en helpt. Je bent voor onze klant altijd het eerste aanspreekpunt, wijst onze klant actief de weg en brengt op ondernemende wijze het bibliotheekaanbod en de programmering onder de aandacht. Ben of ken jij de persoon die we zoeken? Bekijk de vacature via obvw.nl/vacatures en neem contact met ons op!

Rustig studeren of werken in de bibliotheek
Midden in je eindexamens, maar thuis is het te druk, of Netflix is te verleidelijk? Kom studeren in de bibliotheek! Neem je eigen laptop mee, of maak gebruik van de aanwezige computers. Met een geldig bibliotheekabonnement kun je een uur gratis internetten op onze pc’s, zonder abonnement betaal je € 0,05 per minuut. Ook kun je printen of kopiëren, printen kan zelfs vanaf je smartphone, tablet of laptop via Printen op afstand! Bibliotheekleden printen met 50% korting.
Toegang tot een wereld aan informatie

In de bibliotheek heb je onbeperkt toegang tot allerlei handige sites en databanken, zoals de Uittrekselbank, Delpher, Van Dale woordenboeken, de Consumentenbond met vergelijkbare tests van producten én de Literom. Bekijk alle digitale bronnen via obvw.nl/digitalebronnen.

Word lid van de bibliotheek voor slechts 3 boeken per jaar!
Een bibliotheekabonnement biedt oneindig veel lees-, kijk- en luisterplezier. Naast het lenen van boeken en tijdschriften, krijg je ook korting op activiteiten en cursussen, en films in Filmhuis Wassenaar. Bovendien heb je ook nog eens toegang tot gratis e-books voor op je tablet, e-reader of smartphone. En dat voor de prijs van slechts 3 boeken per jaar! Kinderen t/m 17 jaar zijn zelfs gratis lid. Maak jouw lidmaatschap vandaag nog in orde aan de balie of via obvw.nl/lidworden.

220409 Word lid van de bieb voor slechts 3 boeken per jaar media

Wassenaarse Ida Gerhardtlezing met Ingmar Heytze ‘De honderd van Heytze’
Voor de tweede maal vindt op donderdag 19 mei de Ida Gerhardtlezing plaats in Wassenaar. Ida Gerhardt behoort tot de grootste dichters van Nederland. Dichter Ingmar Heytze draagt op geheel eigen wijze voor uit zijn bundel ‘De honderd van Heytze’. Hij voorziet zijn gedichten van tekst en uitleg in de vorm van anekdotes, verhalen, betogen en improvisaties waarmee hij al langer furore maakt in Nederland en België.

De jaarlijkse lezing over de kracht en noodzaak van poezie in Wassenaar als eerbetoon aan de dichter Ida Gerhardt (1905 – 1997) vindt plaats in het kerkgebouw van de Vrijzinnigen NPB aan de Lange Kerkdam, naast het huis waar Ida Gerhardt een kleine 10 jaar met haar familie heeft gewoond.
Donderdag 19 mei om 20.00 uur in het Gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46, Wassenaar. Toegang € 10,00
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Boekpresentatie Ellis van Zijl: Het ibis hof
Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks & Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijl: Het ibis hof!
Mijn haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.

Donderdag 23 juni | 19.30 – 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

The Lost City
De briljante schrijfster Loretta (Sandra Bullock) is op promotietour voor haar nieuwste boek, samen met Alan (Channing Tatum), de belichaming van de held op de covers van haar boeken. Loretta wordt ontvoerd door een excentrieke miljardair die hoopt dat ze hem kan leiden naar de schat van de Verloren Stad uit haar laatste verhaal.

Datum Tijd Film

zo 15 mei 13:00 De Avonturen van Pil
zo 15 mei 15:15 Drive My Car
ma 16 mei 20:00 The Lost City
di 17 mei 14:00 A Hero
wo 18 mei 20:00 La Place d’une Autre
do 19 mei 13:30 Filmclub
vr 20 mei 20:00 Drive My Car
za 21 mei 20:00 The Lost City
zo 22 mei 13:00 De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
zo 22 mei 15:15 The Lost City

Tags

AcitiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top