Ga naar hoofdinhoud
Gezelligheid en beweging gingen hand in hand tijdens de Sportproeverij 55+. Fotocredit: Patrick Kop

Sportproeverij 55+ voor herhaling vatbaar

17 mei 20223 minute read

“Misschien kunnen we dit veel vaker organiseren, er is duidelijk behoefte aan!” Zowel wethouder Inge Zweerts de Jong als wethouder Ritske Bloemendaal waren vrijdagmiddag aanwezig bij de Sportproeverij 55+. De geoliede organisatie lag in handen van Kirsten Keij, projectleider uitvoering sport- en preventieakkoord bij de gemeente Wassenaar. De aanwezigheid en werkzaamheden van vele aanwezige vrijwilligers van diverse verenigingen maakten het mede tot een geslaagde middag. “Gelukkig doen wij in Wassenaar heel veel om de ouderen fit en vitaal en dus gezond ouder te laten worden.”

“Wat super dat jullie in beweging zijn gekomen om ons te bezoeken”. Kirsten krijgt de lachers op haar hand dankzij haar enthousiaste welkomstwoord. Ze heeft reden om vrolijk te zijn, want de opkomst voor deze Sportproeverij op de vrijdagmiddag is groot. Het is uniek te noemen dat op deze middag kan worden geproefd van veel verschillende sporten en beweegmethoden.

Boksen, yoga, badminton, walking handbal, walking football, de beweeggroep van de Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB), maar ook golfen bij Rozenstein en jeu de boulen bij de Wassenaarse Petanque Club: de lokale verenigingen deden en masse mee. Voordat het echte bewegen in groepen begon, was er ook een mogelijkheid tot een fittest. En tussen de bedrijven door vond er een lezing door een leefstijlcoach plaats.
“Wij zijn allemaal wat ouder en hebben misschien al wat kwaaltjes”, aldus wethouder Inge Zweerts de Jong, “daarom is dit bij uitstek de kans om te proberen wat u nog wél kan, want het aanbod is groot!” En hierna togen de groepen naar hun verschillende locaties.

Mariella van yoga-studio Art of Balance had een grote groep dames die graag kennis wilden maken met haar vak. Op professionele en geduldige wijze gaf ze haar gasten een yoga-les. In de sporthal even verderop leidt Jan Keer een WOB-bewegingsgroep. Heel serieus laat hij zien wat wel en niet verstandig is te doen qua beweging voor als je wat ouder bent. Op de jeu de boulesbaan wordt gelachen. De bal doet niet altijd wat de boulers voor ogen hebben maar de uitleg van de professionals is bekwaam. De stemming zit er snel goed in.

In de tussentijd bouwt de organisatie de kantine van Blauw-Zwart om, zodat leefstijlcoach Nicolette Zeestraten kan vertellen over haar beroep. Want een gezonde leefstijl is meer dan alleen goede voeding en blijven bewegen. Weten wie je bent, wat belangrijk is in jouw leven en het voorkomen van veel stress is al minstens zo belangrijk, zo blijkt.
Hierna is het de beurt aan de vijftigtal bezoekers om kennis te maken met een aantal andere sporten zoals Walking Football, handbal en golf. Vooral de golfsport op de Wassenaarse Golfclub Rozenstein mocht zich verheugen op een enorme toeloop, want er was meer aanbod dan ruimte op de baan.
Het was tekenend voor de hele middag: een groot succes! Mede dankzij de strakke organisatie, de gezellige begeleiding, vele vrijwilligers en sportclubs is deze Sportproeverij voor herhaling vatbaar!

Voor meer informatie, een fittest of andere vragen: kijk op de website www.fitinwassenaar.nl of www.thuisinwassenaar.nl

 

(FOTO)

Tags

GemeenteSport- en preventieakkoordSportproeverijWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top