Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart verliest met 0-1 door ongelukkige stuiterbal

20 mei 20222 minute read

Blauw-Zwart heeft het bezoekende CVC Reeuwijk afgelopen zaterdag drie punten cadeau gedaan. Kort voor het einde van een rommelige en slaapverwekkende pot voetbal op de Wassenaarse Schulpwei, stuiterde een lukrake verre boogbal van de Reeuwijkers door stom toeval hoog op en verraste daardoor de overigens goed spelende Blauw-Zwart-verdediger Quint van der Ploeg volkomen. Deze kleine 17-jarige kon er niet meer bij en dat bleek dure pech. De meegelopen Reeuwijk-spits Bryan de Bruin pakte het cadeautje koeltjes aan en scoorde zo vrij als een vogeltje langs de weer betrouwbaar keepende Landry Njoya van de Blauwen.

Zo kreeg de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep een enorme domper te verwerken. Grote delen van de wedstrijd waren, ondanks het grote belang voor Blauw-Zwart om boven de degradatiezone/nacompetitie te blijven, niet om aan te zien. De typische 0-0-wedstrijd boordevol foutieve passes en vrijwel geen doelkansen aan beide kanten, had net zo goed administratief afgedaan kunnen worden met voor beide ploegen ieder een punt. Maar het lot besliste anders.

Bij de ploeg van de geplaagde trainer Jos van der Helm speelde Dunke Lagerberg overigens weer een puike pot voetbal als laatste man. Verdedigend stonden de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep over het algemeen goed in de wedstrijd. Veelzeggend was echter dat Blauw-Zwart-spits Clemens Westgeest pas in de 43e minuut een echte doelkans kreeg.

De Wassenaarse ploeg, die noodgedwongen door blessures en schorsingen veel jonge spelers moest inzetten, kon geen vuist maken. Na drie wedstrijden op een rij tegen drie hoog geplaatste elftallen in de derde klasse (die toch nog twee punten opleverden) wordt het nu toch nagels bijten voor de Schulpweibewoners om een nacompetitie te ontlopen. Dit moet gebeuren in de laatste drie wedstrijden tegen Oegstgeest, Be Fair en Lugdunum.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top