Ga naar hoofdinhoud

CDA Wassenaar: de kracht van regionale samenwerking

20 mei 20222 minute read

De gemeente Wassenaar is deel van maar liefst 43 samenwerkingsverbanden in de regio. Enkele kent u vast wel, omdat u er wekelijks mee te maken heeft. Zo komt Avalex uw huisvuil ophalen, kent u de GGD vooral vanwege de recente pandemie, de Veiligheidsregio gaat over rampenbestrijding en de regionale meldkamer (het 112 noodnummer) en de Metropoolregio Den Haag (MRDH) met 23 aangesloten gemeenten gaat over verkeer en vervoer, innovatie, vestigingsklimaat en leefbaarheid in de regio. Wassenaar is de groene long in de regio Den Haag-Rotterdam.

 

Vanzelfsprekend dus dat het CDA het belang inziet van samenwerking in de regio. En vooral het grote belang om dat de komende vier jaar te blijven doen. Deelnemen aan de samenwerkingsverbanden vanuit de raad versterkt de zelfstandigheid van Wassenaar. En dat is wat het CDA wil. Een bestendige zelfstandige gemeente met een sterke bestuurskracht.

Zo werd Hubert Schokker, fractievoorzitter van het CDA tijdens de raadsvergadering van 10 mei gekozen als Lid van de Rekeningcommissie van de MRDH. Hubert Schokker: “uiteraard lever ik als Wassenaars raadslid graag een bijdrage aan de MRDH. Willen wij hier in Wassenaar vooruitkomen op het Verkeersdossier dan is samenwerking vanuit de MRDH cruciaal. Daarnaast is er bij de MRDH relevante kennis en zijn er fondsen beschikbaar. Ik denk concreet aan nieuwe vormen van duurzaam openbaar vervoer langs de N44 waar wij juist samen met de MRDH verder mee komen. Op deze manier werkt Wassenaar binnen de regio samen om voor onze eigen inwoners een leefbare, veilige en duurzame omgeving te behouden. “

Tijdens de Commissie Bestuur en Middelen op 17 mei met concept Begroting van de MRDH 2023 op de agenda, verzocht het CDA om in de Strategische Agenda MRDH acties op te nemen, pro actief.

24 mei staat op de Agenda van de Commissie voor Gemeenschappelijke Regelingen een aantal begrotingen, zoals van Avalex, de Veiligheidsregio Haaglanden, Servicebureau Jeugdhulp, BSGR (belastingsamenwerking), GGD, Kust, Duin en Bollenstreek Haaglanden. Dat is het moment voor de gemeenteraad om aan de knoppen te draaien; een bijdrage te leveren als CDA-fractie.

We hopen dat alle partijen in de Raad deze opgave ter harte nemen. Er zijn grote uitdagingen waar onze gemeente voor staat. Met actief deelnemen aan de regionale samenwerkingsverbanden kunnen wij als gemeente die uitdagingen het hoofd bieden.

De CDA fractie neemt hierin verantwoordelijkheid en levert concrete bijdragen. Een zelfstandig Wassenaar dankzij de kracht van regionale samenwerking!

 CDA HubertenSaskia

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top