Skip to content
Fotocredit: Rik Komor/HGC. Archieffoto

Heren 1 HGC verliest 1e play-off tegen Bloemendaal; vanmiddag herkansing

21 mei 20222 minute read

De sfeer zat er goed in bij de supporters van Bloemendaal en HGC bij het eerste treffen in de halve finale van de play-offs. Veel meningen over wel of geen tribunes, over de prijs van kaartjes en over de aanvangstijd 18:00 u. Maar we weten dat KNHB en clubbesturen er alles aan doen om de zaken zó te regelen dat de TV en live stream kijkers (Heren Dames play-offs) allemaal te zien zijn.

En ja je kan niet aan de ene kant roepen de clubs moeten de financiën op orde hebben en dan tegelijkertijd “voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. HGC toonde binnen de mogelijkheden goed gastheerschap voor álle bezoekers. Hulde aan het bestuur en het team van Hans en Ingrid Wentel en alle (horeca)vrijwilligers voor al het werk dat is verzet! De buitenbar van de Pink Ladies draaide op volle toeren er was een kroketten kraam etc. Het bestuur en de Business Club hadden tevoren een ontvangst voor genodigden, onder wie Bloemdalers, waar, na een hapje en drankje, erelid Robbert Delissen zijn bekende enthousiaste voorbeschouwing op de wedstrijd gaf. En om die wedstrijd ging het.

HGC had zich, getuige de opmerkingen in diverse interviews, voorgenomen om Bloemendaal uit het ritme te krijgen. Bloemendaal raakte echter in het geheel niet uit het ritme. Het speelde steady en effectief en wat HGC ook probeerde het lukte niet om te scoren. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat zonder het geweldige keepwerk van Sam van der Ven de uitslag er ernstiger uit had kunnen zien. HGC had kansen, maar het leidde tot niets in de cirkel, de corner leverde niets op. De geblesseerde Gordon Johnston werd in dat kader extra gemist. Ook was het onfortuinlijk dat Kenta Tanaka door zijn kaakblessure tijdens de play-offs niet kon acteren voor HGC. Enfin de wil en de inzet waren er zeker en soms was een HGC goal dichtbij. De geboren optimisten stellen vast de HGC dan maar 2x moet winnen in Bloemendaal. De wonderen zijn de wereld niet uit! Dus we roepen alle HGC-fans op om zaterdag aanstaande om 16:00 u in het blauw naar Bloemendaal af te reizen en HGC naar een overwinning aldaar te juichen. De Blue Army verzaakt nooit en zal er staan!

Heren 1 HGC – Bloemendaal: 0 – 3

2e wedstrijd halve finale Play-offs:

Zaterdag 21 mei om 16:00 uur
Heren 1 Bloemendaal – HGC

 

Tags

heren1HGCHockeyPlay offsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top