Skip to content
Fotocredit: politie Wassenaar

Politie Wassenaar houdt Trivium-controle

21 mei 202255 second read

Afgelopen week heeft de politie Wassenaar meegedaan aan de TRIVIUM actie 2022. Trivium is een half jaarlijks terugkerende actie, waarbij alle regionale politie-eenheden, de Landelijke Eenheid en de politie-eenheden van andere Europese landen de handen ineen slaan om de integriteit op de verkeersstromen te verhogen en om mobiel banditisme aan te pakken.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstallen, inbraken in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Door informatie te verzamelen, te analyseren en uit te wisselen met andere landen worden mobiele bendes in kaart gebracht. Zo kunnen bijvoorbeeld DNA-sporen die zijn veiliggesteld bij een inbraak ook worden vergeleken met DNA dat is opgeslagen in buitenlandse databanken.

Hoe kunt u helpen?
Verdachte personen of voertuigen in de wijk. Korte ontmoetingen op vreemde locaties. Een overdracht van grote hoeveelheden geld of drugs. Personen met zeer veel interesse in voertuigen of woningen. Iemand die zich zonder enig doel lijkt op te houden in de wijk. BEL ALTIJD DIRECT 112!!

Tags

Mobiel banditismePolitie WassenaarTrivium controleWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top