Ga naar hoofdinhoud

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

22 mei 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Vacature: Manager Bedrijfsvoering
Vanwege het vertrek van een collega zijn wij zo snel als mogelijk op zoek naar een Manager Bedrijfsvoering voor 24 uur in de week. Jij bent de manager die overal van op de hoogte is en ook nog weet hoe het werkt. Onder jouw eindverantwoordelijkheid valt de basisdienstverlening van de bibliotheek. Kortom: jij moet van alles op de hoogte zijn. Samen met de directeur werk je de strategie en het beleid uit.

Omdat we een kleine organisatie zijn, ben je geen manager die van bovenaf de opdrachten uitdeelt maar iemand die op de werkvloer meedoet. We zoeken een echte hands-on manager die net zo flexibel is als medewerkers en vrijwilligers die bij ons werken.

De bibliotheek is niet saai! De bibliotheek is altijd in beweging. Er staan in de komende jaren nog genoeg uitdagingen te wachten: mogelijke MFA in Voorschoten, verbouwing in Wassenaar, aanhoudende krapte in de financiën en een bibliotheek in verandering. Bekijk de volledige vacature via obvw.nl/vacatures en neem contact met ons op!

Leuke apps voor op reis

Er bestaan veel apps voor tablet/smartphone die het reizen een stuk makkelijker maken. Zo is het mogelijk (fiets)routes te plannen, tickets te bestellen, accommodaties te bekijken en boeken, virtueel rond te kijken in musea. Er is echt zo veel mogelijk! Wil je ook alles weten? Doe dan mee met deze workshop!

Dinsdag 31 mei | 14.00 – 16.00 uur | Bibliotheek
Wassenaar | Tickets via obvw.nl/leren
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- incl. koffie/thee
Belangrijk dat je een smartphone of tablet meeneemt.

Workshop foto’s maken en bewerken met de iPhone

Vroeger had je een fototoestel met een rolletje dat je moest ontwikkelen, toen kwam de digitale camera en daarna de eerste telefoons met een camera. Ondertussen hebben smartphones mooie lenzen om foto’s mee te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. En het voordeel van fotograferen met je smartphone is dat je je deze bijna altijd bij je hebt. Leer je iPhone beter kennen en maak de mooiste foto’s!

phone g7df901867 1920

Dinsdag 7 juni | 14.00 -16.00 uur | Bibliotheek
Wassenaar | Tickets via obvw.nl/leren
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- incl. koffie/thee
Belangrijk dat je een iPhone meeneemt.

Boekpresentatie Ellis van Zijll: Het ibis hof
Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks & Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijll: Het ibis hof!
Mijn haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.

Donderdag 23 juni | 19.30 – 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Presentatie ‘Vrouwen in balans’
Multitasken, een volle agenda met een veeleisende baan, sociale activiteiten, sport, de zorg voor gezin en ouders, wisselende hormonen…. alles bij elkaar raakt soms de koek op.
Hoe blijven vrouwen in balans, in hun kracht en energie, niet in gevecht met hormonen maar in samenspel met hormonen. Hoe leren we te luisteren naar lichaam maar ook naar ons brein, de gedachten en bouwen we rust en momenten in om onszelf te zijn?

Overgangsconsulente Janny Ledeboer en Alexander Techniek docent Alwine Kruisselbrink geven vanuit het Platform Gezond Wel en Zijn een presentatie over “Vrouwen in Balans”.
Dindag 14 juni | 19.00 – 20.00 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 3,- / niet-leden € 5,-. Tickets via obvw.nl/activiteiten

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
De sfeer in het rustige Zandwijk bekoelt als er ninja’s in de straat komen wonen bij de Piraten van Hiernaast. Piraten en ninja’s zijn immers gezworen vijanden. De stoere piratenfilm vol vriendschap en avontuur voor het hele gezin!

‘In de onvergetelijke roadmovie Drive My Car sluimert overal de rouw. Geen seconde laat regisseur Ryusuke Hamaguchi de aandacht verslappen, hoe ongrijpbaar zijn personages ook zijn.’
★★★★★ Volkskrant

Datum Tijd Film

zo 22 mei 13:00 De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
zo 22 mei 15:15 The Lost City

ma 23 mei 20:00 A Hero

di 24 mei 14:00 C’mon C’mon

wo 25 mei 20:00 Drive My Car

vr 27 mei 20:00 Downton Abbey: A New Era

za 28 mei 20:00 France
zo 29 mei 13:00 De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant
zo 29 mei 15:15 Ali & Ava

ma 30 mei 20:00 Mothering Sunday

 

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top