Ga naar hoofdinhoud

“Je krijgt er zo veel voor terug”

23 mei 20222 minute read

Vandaag geven we het woord aan… Hadewich van Wessem. Hadewich is al zo’n 15 jaar actief als vrijwilliger in Wassenaar. In 1974 is ze hier komen wonen. “Ik vind het heerlijk wonen in Wassenaar. Daarom wilde ik graag iets terugdoen voor de gemeente” aldus Hadewich. Ze is begonnen als bestuurslid bij de Stichting Nationale Dierenzorg en daarna een tijdje als maaltijdrijder. Via via hoorde ze over het bestaan van Automaatje en wilde daar gelijk als vrijwilliger mee aan de slag. “Ik heb zelf lang thuisgezeten na een knieoperatie en weet nog goed hoe frustrerend het soms was als je ergens heen moest en je niet altijd je vrienden wilde lastigvallen. Automaatje zou mij in die periode heel welkom zijn geweest!”

mevrHadewichHet vrijwilligerswerk van Automaatje is goed te combineren, ze heeft geen vaste uren en ze kan voor iedere aanvraag benaderd worden. Ze kan dus zelf kijken of het haar goed uitkomt of niet. Zo rijdt ze soms één rit in de week en soms meerdere. Hadewich wordt helemaal blij van de positieve reacties van de mensen die ze helpt. Dat ze iets voor deze mensen kan betekenen en een probleem voor hen kan oplossen betekent veel voor haar. Eén keer, op oudejaarsdag, moest ze iemand naar Den Haag brengen en bij het instappen kreeg ze zomaar een zak oliebollen aangeboden. Dat zijn momenten die ze niet snel vergeet.

“Ik kan het iedereen aanraden om Automaatje chauffeur te worden. Je krijgt er zo veel voor terug. De klanten zijn blij en de gesprekken in de auto leveren vaak leuke en interessante contacten op. Van al het vrijwilligerswerk dat ik in mijn leven heb gedaan, vind ik Automaatje zijn het leukste!”

www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

VCWVrijwilliger aan het woordVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top