Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart doet wat het moest doen: winnen!

27 mei 20222 minute read

Blauw-Zwart zat voor de wedstrijd van zaterdag in een lastig parket, twee punten voor op Gouda (12e plaats, nacompetitie) terwijl Gouda een ‘makkie’ had (VVC uit, kansloze hekkensluiter). Er moest dus gewonnen worden, uit tegen Oegstgeest!

De Blauw-Zwarten begonnen sterk en fel, in de eerste minuut kwam Ilias Assaban, na een knappe snelle aanval, alleen voor de keeper, maar het afronden lukte nog niet. Dat zou verder in de wedstrijd een stuk beter gaan.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie ging door op de ingeslagen weg, de thuisclub was nog niet bij de les en na 10 minuten schoof Ilias Assaban, na een pass van Bram Smit, beheerst de 1-0 binnen. Even later was het weer gelijk, de Wassenaarse verdediging behandelde de bal uit een corner als een grote, hete aardappel en Oegstgeest wist daar wel raad mee (1-1).

Blauw-Zwart bleef sterker en feller tegen deze overigens best goede tegenstander. Tommy de Jong schoot eerst snoeihard op de paal, maar in de 42e minuut stond Dunke Lagerberg bij een goed genomen corner op de juiste plaats en tekende zo de 1-2 aan.
Een goede uitgangssituatie voor de tweede helft dus. En de eerste vijf minuten van die tweede helft waren bepalend voor de rest van de wedstrijd. Eerst liepen bij een voorzet de keeper en laatste man van Oegstgeest elkaar hopeloos in de weg, waarna Chris de Kom de bal met de punt van zijn schoen simpel binnen kon schuiven (1-3). Drie minuten later kwam de net ingevallen Bastiaan Hendriksen vrij voor doelman Braggaar van Oegstgeest, nam rustig de tijd en schoot feilloos binnen (1-4).

Daarmee gooide de Lagerberg Verhuisgroep formatie de wedstrijd min of meer op slot. Uiteraard probeerde de thuisclub het tij nog te keren, maar de marge was te groot en de tijd te kort. Tien minuten voor tijd viel nog de 4-2, maar echt benauwd kregen de Blauw-Zwarten het niet meer.

Nick Laponder, Calvin de jong en Koen van Schie vielen in het laatste kwartier nog in en deden dat prima.
Een hele mooie prestatie op basis van teamgeest, inzet en (zeker in de eerste helft) goed voetbal. Ook complimenten aan Jos van der Helm en Toine L’Ami: het zat allemaal goed in elkaar.

En omdat Gouda gelijkspeelde kan Blauw-Zwart zich, door opnieuw te winnen, volgende week thuis tegen Be Fair in veiligheid brengen.

 

 

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top