Skip to content
Fotocredit: PR

Estafetteloop Run for Rio levert bijna € 20.000 op. Schoolproject in Oeganda kan worden afgebouwd

29 mei 20222 minute read

U heeft het de afgelopen weken kunnen volgen op deze website. Ook dit jaar organiseerde de stichting Run for Rio rond Hemelvaartsdag een estafetteloop om geld in te zamelen voor de New Horizon Community School in Oeganda. Met de opbrengst zal de volgende bouwfase worden gerealiseerd.

Op Hemelvaartsdag vertrokken 15 hardlopers van Run for Rio met het begeleidende team vanuit Bad Bentheim in Duitsland. Dit was het startpunt van de 330 kilometer lange estafetteloop, die de route van het oude Marskramerpad zou volgen. Dit jaar was er bovendien 1 racefietser die het gehele parcours individueel af zou leggen. Voor vertrek wisten de sporters zich al gesteund door de vele bekenden, familieleden en relaties die hen hadden gesponsord in de vorm van kleinere en grotere donaties.

Tijdens de loop was steeds 1 loper actief, die om de 10 minuten werd afgelost door 1 van de volgers op de fiets. Per persoon moest ongeveer 25 kilometer worden hardgelopen en 100 kilometer gefietst. Gedurende anderhalve dag liep de ploeg onafgebroken door. Ondanks een stevige bries ging het de ploeg toch voor de wind. De weersomstandigheden overdag waren goed, maar de teams die ’s nachts aan de beurt waren kregen te maken met forse regenval. Het deed niets af aan het positieve gemoed.

En gelukkig kon iedereen in Voorthuizen een paar uur rusten in een tentje op het terrein van een bekende van 1 van de deelnemers. De lopers genoten onderweg van mooie plekken als Oldenzaal, het Reggedal, de Holterberg, Deventer, de Veluwe, de Soesterduinen, Breukelen en de Langeraarsche Plassen om vervolgens over de Leidse singels terug te lopen naar Wassenaar. Het ontbrak de lopers onderweg aan niets, want er was gezorgd voor uitstekende catering.

Op Hemelvaartsdag om half vijf kwam de volledige ploeg in colonne aan bij het terrein van Scouting Van Woesik. Enthousiast verwelkomd door veel familieleden en andere supporters. De lopers, chauffeurs en de fietser wisten met elkaar een bedrag van € 19.978 gesponsord te krijgen. De mensen in Oeganda zijn hier ontzettend blij mee. Straks staan er 8 klaslokalen, een recreatieve ruimte, een kleine bibliotheek, een computerlokaal, frisse toiletten, een waterput en een prachtig veld om te sporten.

Helpt u Run for Rio om de grens van € 20.000 te passeren? U kunt de actie steunen door een bedragje over te maken naar NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio.

QRcodeMarskramerloop

Foto onder: Start in Bad Bentheim

Marskramerloop startBadBentheim

 

Tags

DoneeractieEstafetteloopMarskramerloopOegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top