Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart blijft 3e klasser

3 juni 20223 minute read

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Blauw-Zwart het 3e klasserschap middels een 2-1 overwinning op Be Fair veilig gesteld. In een nerveuze wedstrijd met veel strijd op het middenveld bleek de Lagerberg Verhuisgroepformatie zaterdagmiddag de sterkste.

Zoals gezegd begonnen beide teams enigszins nerveus aan de wedstrijd en waren ze erg lief voor elkaar. Blauw-Zwart gaf de bal aan Be Fair en die gaf hem beleefd weer terug aan de thuisclub. Door deze vriendelijkheden waren er in de eerste 25 minuten nauwelijks kansen te noteren.

Pas in de 28e minuut ontstond het eerste gevaar voor het Be Fair doel. Na een mooie redding lanceerde doelman Njoya met een goede uittrap Bastiaan Hendriksen, die vanaf een kleine 35 meter de bal loeihard op doel schoot en het speeltuig rakelings over zag gaan. Was de bal 10 centimeter lager gegaan, dan was het ongetwijfeld het mooiste doelpunt dit seizoen van Blauw-Zwart geweest.
Vlak voor rust kreeg de rappe Iliass Assabban nog een dot van een kans maar in een 1 tegen 1 situatie met keeper Plug moest hij het afleggen.

Het was echter uitstel van executie want 15 seconden na het begin van de 2e helft was het dezelfde Iliass die na een technisch fraaie assist van Bram Smit de bal keihard achter de Be Fair sluitpost in het doel ramde. Dit doelpunt gaf de Blauwen vleugels en de ploeg ontworstelde zich aan het matte spel van de eerste helft en liet Be Fair nu steeds achter de feiten aanlopen. De 2-0 leek in de 54e minuut geboren te worden, maar het lepe balletje van Bram werd adequaat door de lat gestopt.

Twee minuten later was het wel raak toen de bal na een machtige rush van Raymond Vosse weer bij Bram terecht kwam en dit keer had de jonge spits weinig moeite om de keeper het nakijken te geven: 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Coach Van der Helm bracht routinier Mats de Koning en de youngsters Quint van der Ploeg, Koen van Schie, Clemens Westgeest en Ties Kukler nog in de ploeg. Koen kreeg nog een mooie kans, maar hij knalde de bal hard op de paal. De tegentreffer van Rens Blok in de 84e minuut was fraai, maar was alleen van belang voor de statistieken.

Door dit resultaat overhandigt Jos van der Helm zijn opvolger Alan Campfens een 3e klasser met veel jong talent. Morgen, zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen Lugdunum. De Lagerberg Verhuisgroepbrigade speelt om de eer, Lugdunum heeft nog een kleine kans op de 3e periodetitel.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top