Skip to content
Fotocredit: PR

HartvoorWassenaar: Spannend

3 juni 20222 minute read

Nadat we de verkiezingen gewonnen hadden, kregen we ontzettend veel positieve reacties van onze leden en van onze kiezers. Wij als team van HartvoorWassenaar waren echt overdonderd. Het was natuurlijk een hele mooie beloning voor al het werk dat was gedaan. Een echte kroon op alle inspanningen.

En natuurlijk, als winnaar en een van de twee grootste partijen realiseer je je ook vrij snel welke verantwoording je op je moet nemen. Dezelfde leden en kiezers zeiden tegen ons dat we nu ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid voor het bestuur van Wassenaar moesten nemen. Velen begrepen heel goed en stonden er ook achter, dat we vier jaar geleden uit de onderhandelingen zijn gestapt om als oppositiepartij door te gaan. We konden toen te weinig van onze ambities realiseren. Maar nu moeten we hun stem goed gebruiken.

Coalitie vormen
Als fractie hebben we ook direct besloten om het maximale te doen om een coalitie te vormen die een meerderheid in de raad heeft. Maar de anderen weten ook dat je dat wilt, dus worden extra concessies van je verlangd. Men weet tenslotte dat je het bestuur wil vormen en zoekt op wat je daar voor over hebt.
Dat maakt het wat lastiger, want we zijn tijdens de verkiezingen duidelijk geweest over wat we willen bereiken.
En daarom is het best spannend.

Doelen blijven staan
We hebben afgesproken met de andere partijen met wie we in gesprek zijn (VVD/LW/GL) dat we gedurende de onderhandelingen geen berichten daarover het dorp insturen. En daar houden we ons aan.

Maar we benadrukken dat onze 12 kernpunten helemaal overeind staan. We vinden goed financieel beleid, veiligheid, sterke verbetering van de verkeerssituatie, behoud en bescherming groen, beperking toerisme, leefbaarheid centrum en noord, allemaal heel belangrijk.

Vertrouwen
Bij de laatste verkiezingen was de opkomst maar 56%. We hebben als doel om het vertrouwen in de lokale politiek te herstellen. Ons streven is bij de volgende verkiezingen weer 60% opkomst te zien. Als bewijs voor vertrouwen in onze lokale politiek.

Het HartvoorWassenaar Team
We werken hard. Bijna iedere zondagavond om 20.00 zitten we met z’n allen bij elkaar. bereiden we het werk van die week voor. Voor het “gewone” raadswerk, maar vooral om met elkaar over de onderhandelingen te overleggen. En nog steeds inspireren we elkaar, motiveren we elkaar en is het gewoon leuk. We leren snel en werken heel goed samen. En dat is erg leuk en goed.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide, het klopt

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top