Ga naar hoofdinhoud

Vluchtelingkinderen naar Wassenaarse basisscholen

8 juni 202245 second read

Ongeveer 30 Oekraïense kinderen en jongeren maken momenteel gebruik van de noodvoorziening voor onderwijs. De kinderen zijn verdeeld over een kleuterklas, een klas met basisschool leerlingen en twee klassen met leerlingen voortgezet onderwijs. De kleuters worden hier begeleid door de pedagogisch medewerkers van kinderopvang Dolfijn.

De afgelopen weken hebben de Wassenaarse basisscholen in nauwe samenwerking met de noodvoorziening voor onderwijs en de Schooladviesdienst Wassenaar hard gewerkt aan het plaatsen van Oekraïense en Syrische kleuters op de Wassenaarse basisscholen. Wassenaar volgt hiermee het landelijk beleid om kleuters op grond van de ontwikkelingsfase waarin deze zich bevinden te plaatsen op reguliere basisscholen.

Wethouder Bloemendaal toont zich zeer verheugd over deze ontwikkeling: ‘Ik weet dat alle Wassenaarse basisscholen overvol zijn en helaas ook te maken hebben met een lerarentekort. Ik heb bijzonder veel waardering voor hun grote maatschappelijke betrokkenheid om samen met andere betrokken partijen Oekraïense en Syrische kleuters te plaatsen op hun scholen.’

Tags

BasisscholenGemeenteKinderenVluchtelingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top