Skip to content

Opgeruimd staat netjes

9 juni 20222 minute read

Begin dit jaar heeft ons raadslid Maria Bellekom-Vogels vragen gesteld over het weesfietsen-beleid. Wij zijn blij dat het gemeentebestuur dit probleem voortvarend heeft opgepakt en echt aandacht besteedt aan de overlast en de verloedering van de fietsparkeervakken met deze vaak lelijke obstakels, die bovendien onnodig plekken bezet houden. Verleden week heeft u in deze krant kunnen lezen dat er een nieuw Aanwijzingsbesluit Weesfietsen Wassenaar 2022 is vastgesteld.

In dit besluit is geregeld dat niet alleen in het centrum, het Stadhoudersplein en bij de bushaltes aan de van Oldenbarneveltweg weesfietsen kunnen worden verwijderd. Dat kan nu ook buiten deze gebieden, zoals bijvoorbeeld aan de Papegaaienlaan en de Oostdorperweg. Verlaten fietsen worden pas verwijderd nadat ze eerst gelabeld zijn.

Afgelopen zaterdag was ons raadslid Maria Bellekom-Vogels toevallig getuige van het daadwerkelijk labelen van de weesfietsen. Het viel haar op hoeveel complimenten de handhaver (Boa) van voorbijgangers ontving. Het heeft even geduurd maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: het verwijderen van de vele ontsierende weesfietsen c.q. wrakken in het gehele dorp. Het zal Wassenaar nog mooier maken. Onze fractie wil hierbij het college van B&W heel hartelijk danken voor deze voortvarende aanpak.

Fractie Lokaal Wassenaar, altijd in de buurt

boa

 

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top