Skip to content
De teamgenoten van Kolping Boys vieren hun feestje. Fotocredit: Blauw Zwart

Kolping Boys wint Internationaal Blauw-Zwart Toernooi

10 juni 20222 minute read

Met Pinksteren werd voor de 34e keer bij Blauw-Zwart het internationaal toernooi voor O16 spelers gehouden, sinds kort omgedoopt tot het Kees van Wissen Internationaal O16 toernooi, ter nagedachtenis aan een man die zich jarenlang onvermoeibaar voor de Blauw-Zwart jeugd heeft ingezet.

Het internationale karakter werd deze keer gevormd door 2 teams van het Deense Varde en een team van Oekraïense vluchtelingen, aangevuld met spelers van de Amerikaanse school en Blauw-Zwart.

De Deense gasten arriveerden reeds vrijdagochtend rond 9 uur, in de avond gevolgd door de spelers van Eindhoven. In de loop van die vrijdag veranderde een van de velden in een heuse camping vol kleine en grote tenten.

Zaterdagochtend meldden de rest van het deelnemersveld zich en om kwart over 11 begonnen de wedstrijden, die tot drie uur zouden duren. Aan het eind van de dag was er voor alle teams een heerlijke nasi- of macaronimaaltijd naar keuze, verzorgd door slager Kees Laban. De spelers en begeleiding lieten dit zich goed smaken en in de loop van de avond kroop men vermoeid in de tenten of spoedde zich huiswaarts om te gaan slapen. De volgende ochtend was het weer vroeg dag en zetten de spelers zich, velen nog met de slaap in de ogen, aan een goed verzorgd ontbijt.

De resultaten behaald op zaterdag waren bepalend voor de poule-indeling op zondag en het bleek dat zowel Blauw-Zwart 1 als Blauw-Zwart 3 zich voor de finalepoules hadden geplaatst. Helaas wist geen van beide teams zich voor de finale te plaatsen. Die eer was, nadat de kruitdampen van de met volle inzet gespeelde wedstrijden waren opgetrokken, weg gelegd voor het Alkmaarse Kolping Boys en onze streekgenoten van SEV. De Alkmaarders kraaiden in de finale victorie en waren met 2-0 te sterk voor hun tegenstanders. Zij kwamen dus in bezit van de 1e prijs en de grote wisselbeker.

Tot beste speler van het toernooi werd Efe Yumrukas van het winnende team gekozen, terwijl Quinn Berkouwer de prijs voor de beste keeper kreeg. Het Oekraïense team werd de winnaar van de Fairplay Cup. Blauw-Zwarter Teun Zwaard (11 jaar) kreeg als gastspeler bij de Oekraïners een herinneringsbeker omdat hij de jongste speler van het toernooi was.

Eindstand van het toernooi
1. Kolping Boys
2. SEV
3. Blauw-Zwart 3
4. Blauw-Zwart 1
5. Quick ‘20
6. Varde 2
7. Varde 1
8. Voorschoten ‘97
9. Blauw-Zwart 2
10. FC Engelen
11. DUNO
12. Oekraïne Wassenaar
13. Concordia
14. Blauw-Zwart 4
15. Blauw-Zwart 5
16. Eindhoven

 

 

Tags

Blauw-ZwartInternationaal toernooiKees van Wissen Internationaal O16 toernooiVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top