Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Krakers nog hele zomerperiode in Huize Ivicke; ontruiming uitgesteld

10 juni 20222 minute read

De krakers van Huize Ivicke verblijven nog de hele zomer in het rijksmonument. Via procedures bij de rechtbank is het hun gelukt om de ontruiming, die voor eind mei gepland stond, enkele maanden uit te stellen. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De groep krakers moet eigenlijk uiterlijk 14 juli het pand verlaten, maar bij gebrek aan voldoende politiecapaciteit is ontruiming pas in september mogelijk. ‘De ontruiming vergt namelijk een ruime politie-assistentie die roostertechnisch tijdig moet worden ingepland gelet op het komende evenementenseizoen en de vakantieperiode’, staat in de raadsinformatiebrief van 25 mei jl.

Eerder was door de Raad van State bepaald Eerder was door de Raad van State bepaald dat de krakers uiterlijk eind mei Huize Ivicke hadden moeten verlaten. Daartegen gingen de krakers weer in beroep. De rechter heeft afgelopen vrijdag bepaald dat de krakers zes weken extra de tijd krijgen om hun boeltje te pakken. Vanwege het gebrek aan politie-capaciteit zal de datum van 14 juli dus ongemerkt voorbijgaan.

De gemeente zet tot de eventuele ontruiming alle middelen in om de situatie te normaliseren en te zorgen dat het er rustig blijft, zo blijkt uit de raadsinformatiebrief. Ook loopt nog een procedure tegen de eigenaar om de instandhoudingskosten op hem te verhalen.

Bron: Leidsch Dagblad

Tags

Huize IvickeKrakersUitstel ontruimingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top