Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Onveilige verkeerssituaties in Wassenaar – Deel 2: De Langstraat (met video)

13 juni 20222 minute read

Iedere Wassenaarder zou inmiddels wel moeten weten dat de Langstraat sinds jaar en dag een voetgangersgebied is. Fietsen is daar dus verboden en scooters zijn al helemaal niet toegestaan. Hoe komt het dan dat fietsers met grote regelmaat overdag door de Langstraat fietsen?

Het door de gemeente geplaatste bord is hier zeker mede debet aan en schept verwarring. Dat bord begint namelijk met de mededeling “Fietsen toegestaan”. En dat is wat mensen lezen. Dat daaronder een hele riedel staat met ‘behalve op ma-za van 9.00 -18.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 21.00 uur en op zondag’ wordt niet gelezen. Zo werkt het nu eenmaal. De eerste regel moet meteen duidelijk zijn. En die luidt nu: ‘Fietsen toegestaan’.

De gemeente zou er daarom verstandig aan doen om de tekst op het bord om te draaien in:
‘Fietsen verboden behalve van 21-7 uur en op zondag’.

Een simpele aanpassing die de verkeersregel in één keer duidelijk maakt en waardoor de verkeerssituatie een stuk veiliger wordt. Daarnaast moeten de fietsers en scooterrijders zich uiteraard zelf ook aan de verkeersvoorschriften houden!

Wij namen een kijkje in de Langstraat bij de oversteek van de Kerkstraat naar de van Hogendorpstraat. Daar wordt af en aan gefietst en racen zelfs brommers en scooters langs de terrassen.

“Er wordt hier harder gefietst dan in de Tour de France”, aldus een wandelaar die bijna van de sokken werd gereden. “En het zijn zeker niet alleen kinderen of jongeren, die de fout in gaan.”

Even een uurtje op een terras bij Broeders leverde onderstaande impressie op:

{youtube}/hYF2bYuwE0k{/youtube}

 

 

Tags

FietsverkeerLangstraatOnveilige verkeerssituatiesVideoWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top