Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Bestrijding eikenprocessierups in Wassenaar

14 juni 202233 second read

Ook dit jaar bestrijdt de gemeente de eikenprocessierups. Zie je een nest, maak hiervan dan een melding via https://bit.ly/398XRQ6. We bekijken en markeren de locatie vervolgens. De meldingen worden verzameld tot er voldoende is om een hoogwerker in te huren voor minimaal één dag.

De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups op plaatsen waar directe hinder is, zoals doorgaande (fiets)wegen, scholen enzovoorts. Wanneer er nesten zich in het bos bevinden (niet direct naast een wandelpad) gaat de gemeente in eerste instantie nog niet over tot bestrijding. Naast deze vorm van bestrijding hangen de nestkastjes nog in de bomen en hopen we dat de vogels ons een handje helpen!

Tags

BestrijdingEikenprocessierupsGemeenteMelding doenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top