Ga naar hoofdinhoud

3 miljoen op straat? Nee toch!

17 juni 20222 minute read

In de Langstraat ligt straks voor 3 miljoen aan nieuwe stenen op straat. Is dat wat Wassenaar wil? Het college wil namelijk de Langstraat opnieuw laten bestraten terwijl dat pas zeven jaar geleden is gebeurd. Er is toch niets mis met die stenen?! Maar het argument van het college is dat nieuwe stenen de economie aantrekt. Wij geloven daar niets van en bovendien is een gouden, bedrijfskundige regel dat een investering 2,5 keer zoveel moet opbrengen.

Dat is dus 7 miljoen. Dat is aantrekken van de economie. Kan het college dat garanderen? En komen die 7 miljoen dan netjes terug in onze gemeenschappelijke kas? Wie dat gelooft, gelooft in het sprookje van de Keizer met de nieuwe kleren. Deze keizer paradeert in zijn blootje over straat, hij weet zeker dat hij hele mooie kleren aan heeft. Maar zijn onderdanen lachen hem allemaal uit.

Wij geloven niet in dat sprookje, wij denken dat het complete waanzin te geloven dat weer nieuwe stenen in de Langstraat de economie aantrekt. Van ons gemeenschapsgeld, geld dat zinvoller besteed kan en moet worden!

Op 21 juni aanstaande gaat het college in de commissie Bestuur en Middelen uitleggen dat het bedrag van 3 miljoen ook nog eens overschreden gaat worden. De definitieve financiering wordt op 5 juli in de gemeenteraad besproken. Komt u dan ook? Laat uw stem horen, kom met een spandoek, of spreek in als ook U tegen het sprookje van de herbestrating van de Langstraat bent!

Thea Messemaker en Annelies Groenewegen

 

Tags

IngezondenLangstraatWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top