Ga naar hoofdinhoud

Iets nieuws buiten mijn ‘comfortzone’

20 juni 20222 minute read

Vandaag geven we het woord aan… Mariëtte Blaauw. Mariette werkt sinds augustus 2021 bij de Wereldwinkel Wassenaar. Via een vriendin, die zelf ook vrijwilliger is bij de Wereldwinkel, hoorde ze dat de Wereldwinkel een penningmeester zocht. “Dat leek me meteen wel wat, ook al is mijn achtergrond heel anders dan een financiële.” Mariëtte ging dan ook graag de uitdaging aan. Af en toe helpt ze ook mee in de winkel. “Dat vind ik ook erg leuk om te doen!”

Afbeelding1marietteblaauwOp haar 64ste is Mariëtte gestopt met werken, maar hele weken thuis zitten is niets voor haar. En zo begon haar carrière als vrijwilliger. Mariëtte wilde graag iets doen wat voor haar helemaal nieuw was. Ze had nog niet eerder iets te maken gehad met het winkelbedrijf als zodanig. “Ik vind het erg fijn te merken dat mijn inzet gewaardeerd wordt, maar ook dat ik een stap heb genomen die voor mij persoonlijk buiten mijn ‘comfortzone’ lag. Het geeft jezelf een goed gevoel. Daarnaast geeft het een goed gevoel om weer onderdeel te zijn van een team.” Haar man is ook actief als vrijwilliger op diverse plekken. Daardoor hebben ze elkaar regelmatig van alles te vertellen.

“Ik kan het doen van vrijwilligerswerk zeker aanraden, je kunt al met een paar uurtjes van je tijd mensen heel blij maken. Je kunt veel voldoening uit dit werk halen en houdt je actief. Ook ontmoet je vaak nieuwe mensen, goed voor je sociale contacten.” Aldus Mariëtte

Meer informatie op onze website of kom langs tijdens onze open spreekuren op maandag- en donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133
Volg ons ook op Facebook

Tags

VCWVrijwilliger aan het woordVrijwilligerscentrale WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top